UFC

(VIDEO) 'Ludo je pomisliti da sve to ovisi o ovoj jednoj borbi Miočića i Cormiera'

Stipe Miočić i Daniel Cormier
 Screenshot
Toliko toga je u igri pred možda i najvažniji meč u povijesti UFC-ove teške kategorije

Zahuktava se priča oko nove borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera, a to se jasno može vidjeti i iz brojnih rasprava koje se vode po društvenim mrežama i raznim TV emisijama.

15. kolovoza datum je rezerviran za UFC 252 priredbu i treći veliki okršaj aktualnog teškaškog prvaka i njegovog izazivača Cormiera, a neki, poput UFC-ovog komentatora Jona Anika, gotovo pa ne mogu vjerovati koliko je toga na kocki.

"Kada pričamo o ostavštini, pogotovo onoj teškaškoj, mislim da možemo reći da je onaj koji s pojasom napusti Octagon najveći teškaš u povijesti MMA-a. A činjenica da sve to ovisi o samo ovoj jednoj borbi je poprilično nevjerojatna", smatra Anik koji je svoje mišljenje o ovom okršaju podijelio gostujući na The Schmozone podcastu.

I prije nekoliko dana Anik je komentirao ovaj meč i činjenicu da će se bitka Stipe i Cormiera održati u lasvegaškom APEX kompleksu, što bi samo po sebi trebalo značiti da će teškaška trilogija biti zaključena u manjem UFC-ovom kavezu. No, za razliku od mnogih, UFC-ov komentator smatra da to neće biti prednost za izazivača već za Miočića koji bi 'nedostatak' prostora mogao iskoristiti u svoju korist.

"Pričao sam o tome s Kennyjem Florianom i on misli da to bez ikakve rasprave ide na ruku 'grapplerima'. S druge strane, Dominick Cruz je išao u tom smjeru da za nekoga poput Stipe, koji misli da bi DC mogao ići na rušenje, to zapravo ne bi bilo loše jer bi imao mogućnost da se čim prije dovuče do ograde i iskoristiti ju za povratak na noge. Stoga sam mislio da bi to moglo pomoći Miočiću jer DC neće imati sav taj prostor za hrvanje, a on bi mogao lako doći do ograde i tako možda spriječiti neka očita rušenja", ponovio je svoje mišljenje Anik.

Linker
19. travanj 2024 02:29