UFC

(VIDEO) Nogometna ikona na rubu suza nakon Rozenstruikove priče: 'Hvala ti, to je bilo nešto posebno'

Slavni brazilski nogometaš Jairzinho
 DPA/AFP
S 10 pobjeda iz 10 nastupa i impresivnom 2019. tijekom koje je debitirao i ostvario četiri pobjede nokautom pod okriljem UFC-a, Jairzinho Rozenstruik približio se svom konačnom cilju - borbi za teškašku titulu.

Ovaj surinamski nokauter nalazi se pred najveći izazovom svoje dosadašnje karijere i okršajem s još jednim opakim nokauterom - Francisom Ngannouom. Dvojica elitnih teškaša obračunat će se 28. ožujka na UFC on ESPN 8 priredbi, a uoči tog dvoboja stiže nam jedan zanimljiv video iz Brazila.

Možda neki nisu znali, ali borac nadimka 'Bigi Boy' nazvan je po brazilskoj nogometnoj ikoni, legendarnom desnom krilu Jairzinhu i svjetskom prvaku iz 1970. godine.

Danas 75. Jairzinho čuo je priču o UFC-ovom teškašu, ali je tek sad po prvi puta u akciji pogledao svog imenjaka.

U jednom uratku MMA Fightinga nogometna ikona nahvalila je Surinamca i ostala impresionirana njegovim potezima.

"Vrijedan je tog imena. Brzina i vještina, ima sve što je imao svjetski prvak Jairzinho. Vještina, brzina i preciznost", poručuje Brazilac.

Čovjeku koji je tijekom bogate karijere postigao više od 200 golova u jednom je trenutku pušten isječak iz Rozenstruikovog intervjua u kojem objašnjava kako je po njemu dobio ime.

"Hvala ti, to je bilo nešto posebno. Trebali bi ga dovesti ovdje ili mene odvesti tamo", poručio je Jairzinho koji je u tim trenucima bio na rubu suza.

Uslijedilo je potom i pitanje - "Vidi li u njemu sve što treba imati da bi postao svjetski prvak?"

"Vidim. Dobar je s nogom i s obje ruke. Brz je i njegova je snaga zaista privukla moju pozornost jer teško promašuje metu. Njegovi udarci su precizni, brzi i jaki. Što se tiče kreativnosti. On pogađa i bradu, ali i tijelo. Koristi nogu za visoke udarce, ali i one u srednji dio tijela. I to s obje noge. Vidim da se radi o efikasnom borcu. Zaista se zna pripremiti za meč, ali i za to da bude pobjednik. Pred njim je svijetla budućnost", zaključio je jedan od najvećih nogometaša u povijesti.

Linker
24. travanj 2024 12:32