(VIDEO) Overeem teži nego posljednjih godina, Harris na gornjoj granici, a neočekivano se izvagao i Faber!

Održano je vaganje za sutrašnju UFC on ESPN 8 priredbu u Jacksonvilleu, kojeg predvodi borba Alistaira Overeema i Walta Harrisa. Overeem je na vagu stao sa 115 kilograma, što je otprilike pet kilograma više nego što je imao u svojim posljednjim borbama. Harris je bio gotovo na gornjoj granici. Svi sudionici priredbe uspješno su odradili posao, no nekih problema ipak je bilo, zbog čega je došlo do određenih izmjena na programu.

Nakon što je za svojih posljednjih pet borbi varirao između 110 i 112 kilograma, Alistair Overeem vratio se na težinu od 115 kilograma, s kojom je na vagu posljednji put stao prije borbe protiv Fabricija Werduma koju je odradio u srpnju 2017. godine. Ipak, treba uzeti u obzir kako je na vagu stao u odjeći i tenisicima. To je ipak i dalje lakše od njegovog protivnika Walta Harrisa, kojem je vaga pokazala tek nešto ispod maksimalno dozvoljenih 120 kilograma. Njihova borba ugovorena je na pet rundi, a predvodit će program koji ukupno sadržati 11 borbi.

 

Među ostalim sudionicima glavnog programa nije bilo problema. Uspješno je svoj posao odradio i Edson Barboza, koji je ovim putem prvi puta skidao na 66 kilograma, odnosno spustio se u perolaku kategorije gdje ga čeka borba protiv Dana Igea.

Malih problema ipak je bilo na uvodnom programu. Naime, svoju borbu otkazao je Mike Davis i to nakon reakcije liječnika. Njegovi problemi nisu vezani uz COVID-19 nego je riječ o posljedicama skidanja kilograma. Njega će zamijeniti debitant Irwin Rivera, no on prvo mora proći testove na COVID-19, a tek se onda vagati ukoliko isti budu negativni. Tako da ta borba još uvijek nije potvrđena.

 

Zanimljivo, na vagu su stala i dva borca koji nisu na programu, ali su spremni uskočiti u posljednji trenutak ako bude potrebe za zamjenom. Prvi od njih je Marvin Vettori, koji je u srijedu ostao bez borbe protiv Karla Robersona. On je trenutno teži za gotovo cijelu kategoriju. Izvagao se i Urijah Faber, koji je tu kao pratnja svom borcu Songu Yadongu. Član bantam kategorije ovog je puta na gotovo 70 kilograma, odnosno dvije kategorije iznad težinske skupine u kojoj je postigao najbolje rezultate.

 

UFC Fight Night: Overeem vs. Harris - Rezultati vaganja (u lb)

Alistair Overeem (253.5) vs. Walt Harris (264.5)
Claudia Gadelha (115.5) vs. Angela Hill (115)
Edson Barboza (145.5) vs. Dan Ige (146)
Eryk Anders (186) vs. Krzysztof Jotko (185.5)
Marlon Vera (145.5) vs. Song Yadong (145.5)

Miguel Baeza (170.5) vs. Matt Brown (171)
Anthony Hernandez (185.5) vs. Kevin Holland (182.5)
Giga Chikadze (145.5) vs. Irwin Rivera (TBA*)
Darren Elkins (146) vs. Nate Landwehr (146)
Mara Romero Borella (125.5) vs. Cortney Casey (126)
Don’Tale Mayes (241) vs. Rodrigo Nascimento (255)

Marvin Vettori (203.5)
Urijah Faber (153.5)

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!