UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je Blachowicz nokautirao Rockholda i potvrdio formu karijere

Blachowicz vs. Rockhold
 screenshot
Jan Blachowicz trenutno se nalazi u formi karijere i po mnogima je već trebao osigurati borbu protiv Jona Jonesa. Do statusa potencijalnog izazivača došao je ljetos, kad je impresivno nokautirao borca koji se nadao preko njega doći do Jonesa, bivšeg prvaka Lukea Rockholda.

Podosta glasno je Luke Rockhold najavljivao svoj dolazak u UFC-ovu polutešku kategoriju. Predstavljao se kao onaj koji će zaustaviti Jona Jonesa i to kao da ne shvaća kako prije toga ipak mora potvrditi svoju kvalitetu preko nekog od najboljih poluteškaša svijeta. A Jan Blachowicz svakako je jedan od tih. Rockhold ga u najavama borbe uopće nije spominjao, bio je u potpunosti fokusiran na ono što bi slijedilo nakon te borbe.

To mu se vratilo na najgori mogući način, tako što je bio brutalno nokautiran u drugoj rundi njihove borbe održane na spektakularnoj UFC 239 priredbi. Rockhold do tog trenutka nije izgledao loše, no njegova brada otkazala je na prvi pravi udarac. Zapravo, ugrožen je bio već početkom prve runde, no tad ga je spasila "sirena". Nakon minutu i pol druge nje nije bilo, a Blachowicz je pogodio fantastičan lijevi kroše točno u bradu, i to vrlo kratko nakon izlaska iz klinča koji je Rockhold kontrolirao.

Iako mu je to bila peta pobjeda u posljednjih šest borbi, gdje je poražen tek od Thiaga Santosa, Blachowiczu to ipak nije donijelo napad na titulu. Njega će pokušati izboriti nadolazećeg vikenda protiv Jacarea Souza na Fight Nightu u Sao Paulu. Što se tiče Rockholda, on je vjerojatno u mirovini, a zanimljivo je kako su poput njega prošla i još dvojica koji su najavljivali svoju borbu s Jonesom prije nego su došli do nje. To su Chris Weidman i Johnny Walker.

Pogledajte spomenutu borbu i tako se pripremite za ovotjedni duel Blachowicza i Souze.

Linker
28. travanj 2024 22:24