UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je Kamaru Usman izgledao u svojoj prvoj UFC borbi

Kamaru Usman vs. Hayder Hassan
 screenshot/YouTube
U srpnju 2015. godine, svoju prvu UFC borbu odradio je trenutni prvak velter kategorije, Kamaru Usman. Riječ je bila o finalnoj priredbi 21. sezone Ultimate Fightera na kojoj je on bio predstavnik tima Blackzilliansa, dok je s druge strane bio Hayder Hassan iz American Top Teama.

Usman i Hassan su se već od samog početka sezone, u kojoj je UFC odlučio suprotstaviti dva tima iz Floride između kojih vlada velika netrpeljivost, dokazali kako najbolji članovi svojih timova. U izmijenjenom formatu, gdje nije bilo eliminacije, Usman i Hassan upisali su po dvije pobjede te su odabrao kao kapetani svojih timova na finalnoj priredbi, u borbi za glavnu nagradu. To je bilo i najpoštenije, posebno jer je između njih dvojice od prve epizoda vladala svojevrsna "zla krv". Naime, Hassan je već tada prozvao Nigerijca na borcu, no vlasnici timova nisu imali interesa već tada ih međusobno upariti.

Usman je do finala savladao Michaela Gravesa i Stevea Carla, dok je Hassan bio bolji od Andrewsa Nakahare i Felipea Portele. Kako su zapravo ostali jedini borci s omjerom 2:0 unutar showa, njihov izbor bio je vrlo lak. ATT je u sezoni skupio više bodova te je osigurao 200 tisuća dolara za njihovu dvoranu, no ova borba je sama po sebi imala veći ulog. Pobjednik nje svom je timu osiguravao 300 tisuća dolara glavne nagrade.

Eksplozivni hrvač Usman protiv brutalnog nokautera Hassana. Očekivao se vatromet, no nije se dobio. Usman je već tada pokazao kako će njegovo hrvanje, brzina, snaga i pritisak biti previše za mnoštvo protivnika. Hassana je prvu rundu dobrano potrošio, a onda u drugoj spustio u parter i završio već nakon nešto manje od minute i pol. To je bila tek prva pobjeda unutar njegove serije od njih 11, tijekom koje je postao UFC prvak i titulu za sada jednom uspješno obranio. Hassan je otpušten iz UFC-a nakon poraza od Vicentea Luquea, a bezuspješno se pokušao vratiti putem "Redemption" sezone Ultimate Fightera. Trenutno je u nizu od tri pobjede ostvarene u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Indiji i Kini.

Linker
26. travanj 2024 13:09