(VIDEO) Pogledajte kako je u samo dvije minute ugašen jedan od najvećih UFC 'hypeova' u povijesti

Johnny Walker doputovao je u New York kao jedan od najglasnije najavljivanim boraca u UFC povijesti. Dosadašnje tri brutalna nokauta donijela su mu taj status, no već na prvoj ozbiljnoj prepreci on je vrlo lako pao. Pogledajte kako ga je Corey Anderson savladao njegovim oružjem i to nakon samo dvije minute.

Khalil Rountree Jr., Justin Ledet i Misha Cirkunov bili su borci kroz koje se Johnny Walker "prošetao" do velike borbe na UFC 244 priredbi. Nevjerojatna moć nokaut dovela je do toga da su fanovi pa čak i dio medija, počeli smatrati kako je to borac koji može zaustaviti Jona Jonesa. No, već danas se pokazalo kako još uvijek nije spreman za ozbiljnije ispite, odnosno za prvog borca koji će odgovoriti na njegov početni nalet, izbjeći njegove pokušaje te "smiriti" borbu. Jedan od trenutno najimpresivnijih boraca kategorije, Corey Anderson, upravo je takav borac i zapravo je Walkera zaustavio tako da je izgledalo kao da je to napravio vrlo lako, gotovo rutinski.

Corey Anderson nije atraktivan borac niti nokauter, ali je veliki radnik te tehnički i posebno taktički izuzetno potkovan borac. Unatoč svemu navedenom, prije priredbe pričalo se o Walkeru i mnogi su se samo pitali koliko će mu ovog puta trebati da prizemlji neki od svojih projektila te da Anderson postane samo još jedno ime na njegovom popisu žrtava kroz put prema vrhu. Borba je na kraju trajala nešto više od dvije minute, ali pobjednik je bio Anderson. I to na način kakav se upravo očekivao od Walkera. Najlakše je objasniti kako ga je savladao njegovim najjačim oružjem.

Ukratko, Corey je izbjegao prve nalete Brazilca, a onda je uspostavio ravnotežu i iskoristio prvu pravu priliku. Sve je krenulo udarcem koji je Walkera uzdrmao, a onda se uključio "mod preživljavanja" brazilskog poluteškaša. Ipak, nije to dugo trajalo. Nakon udarca koji je uzrokovao Walkerovo klonuće, sudac je prekinuo borbu i usmjerio Andersona prema situaciji u kojoj je on sada taj borac koji može gledati prema vrhu. UFC nam je objavom na Facebooku i Twitteru dozvolio da vidimo kako je to izgledalo. Pogledajte!

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!