UFC

(VIDEO) Pogledajte najemotivniju najavu UFC-a 254 i novog nastupa Khabiba Nurmagomedova

 Screenshot (YouTube, BT Sport)
Društvo iz BT Sporta odlučilo je uz dirljivu animiranu priču najaviti nadolazeći borilački događaj

Dani nas dijele do nove borbe Khabiba Nurmagomedova, prve koju će neporaženi UFC-ov prvak imati u 2020. godini, ali i prve u koju ulazi nakon smrti svog oca i trenera Abdulmanapa Nurmagomedova.

A upravo je odnos Khabiba i Abdulmanapa glavna tema animirane najave koja nam u nešto manje od dvije minute donosi pregled najznačajnijih i najpoznatijih trenutaka koji su krasili njihov put do UFC-ove titule. Poput trčanja po brdu iznad njihovog sela, reference na proslavljeni video hrvanja mladog Khabiba i medvjeda, problema s vizom zbog kojih njegov otac nije mogao putovati u SAD pa sve do UFC-a 242 na kojem je Abdulmanap u Abu Dhabiju vodio svog sina do velike pobjede na Dustinom Poirierom.

"Ovo je vrlo teško, bili smo jako bliski. Bili smo poput prijatelja, a bio mi je i otac i trener. Uvijek smo bili skupa i naravno da sam tužan. Kad bih vas pogledao u lice i rekao vam da to ne utječe na moj trening, lagao bih. To utječe na mene i stalno razmišljam o njemu. Možda me ova bol dovede do nove razine i postanem još jači. Svaki vas izazov ili slomi ili ojača, a s vremenom ćemo vidjeti što će napraviti meni", govorio je Khabib u kolovozu dok je pričao o smrti oca bez kojeg je ostao početkom srpnja.

Neporaženog Dagestanca, podsjetimo, u subotu na Otoku Yas čeka veliki meč s Justinom Gaethjeom na kojem će loviti svoju 29. profesionalnu pobjedu iz isto toliko nastupa.

Linker
16. travanj 2024 05:41