UFC

(VIDEO) Pogledajte pravi klasik: Rat 20-godišnjeg Nicka Diaza i dvije godine starijeg Robbieja Lawlera

Nick Diaz i Robbie Lawler
 screenshot/YouTube
Pravi klasik našao se na UFC-ovim YouTube stranicama. Riječ je o borbi s UFC 47 priredbe u kojoj su snage odmjerila tada dva mlada talenta, 20-godišnji Nick Diaz i dvije godine stariji Robbie Lawler.

U vrijeme dok još nitko nije mogao znati kakve će velike karijere napraviti Nick Diaz i Robbie Lawler, njih dvojica upareni su na UFC 47 priredbi, 2. travnja 2004. godine. Na kraju je borba dva mlada talenta ostala do danas jedna od najspominjanijih borbi u slučaju obojice. Nick Diaz imao je 20 godina i osam mjeseci, omjer 8-2 te jednu UFC borbu iza sebe kad je prihvatio okušati se protiv malo iskusnijeg "Ruthlessa". Lawler je bio na 8-1 u tom trenutku, no za razliku od Diaza je u UFC-u nastupio već pet puta.

U borbi kakvu ćemo danas teško vidjeti, budući da UFC većinom više ne prakticira angažiranje tako mladih boraca prije nego se dokažu negdje drugdje, a i one koje imaju na rosteru nemaju namjeru uparivati, viđen je otvoreni rat gdje su obojica krenuli po nokaut. Lawler je u početku borbe pokazao zašto je favorit, no Diaz je isto potvrdio zašto će godinama nakon toga mnogi tvrditi kako je on originalni "BMF" te da uvođenje tog neslavnog pojasa bez njegovog sudjelovanja nema smisla. Primao je teške udarce, a onda vraćao svojima, sve dok nije dočekao priliku.

Ta prilika došla je nakon minute i pol borbe u drugoj rundi. Unutar jedne razmjene, Lawler se previše otvorio, a rezultat je bio Diazova šaka točno na njegovoj bradi. Gledajući način na koji je Lawler pao, nikoga ne treba čuditi što je sudac Steve Mazzagatti uskočio prekinuti borbu. Lawler se nakon pada pribrao i tvrdio da može nastaviti, no već je bilo gotovo. Diaz je slavio na rukama svog tima. Bio je to jedini poraz Lawlera nokautom sve do 2016. godine, kad ga je savladao Tyron Woodley, tim mu putem oduzevši titulu prvaka.

Zanimljivo je i sve što se dogodilo nakon toga. Lawler se zadržao u promociji još samo jednu borbu, u kojoj je poražen od Evana Tannera, dok je Diaz bio tamo još dvije godine, no dogodio mu se niz od tri poraza, nakon čega je i on sreću potražio drugdje. Obojica su je pronašli u Strikeforceu, čija je Diaz postao najveća zvijezda i prvak sa sjajnim pobjedničkim nizom. Lawler nije došao do titule u Strikeforceu, no došao je do one važnije nakon što se vratio u UFC. U UFC se naravno vratio i Diaz, no dojam je više ostavio izvan Octagona nego u njemu. Lawler je trenutno u situaciji gdje čeka svoj novi nastup u Octagonu, dok je Diaz daleko od borilačkih događanja. Posljednji put nastupio je 2015. godine, a posljednja pobjeda datira mu na 2011.

Ispod teksta pogledajte ovu glasovitu borbu čiji revanš, unatoč nekoliko pokušaja Strikeforcea i UFC-a, nikad nije dogovoren.

Linker
26. travanj 2024 02:57