UFC

(VIDEO) Povijesni okršaj Jonesa i Gustafssona ulazi u Kuću slavnih, pogledajte kako je UFC to najavio

Alexander Gustafsson vs. Jon Jones
 screenshot/Youtube
21. rujna 2013. godine, borba za titulu UFC-ovog prvaka poluteške kategorije između Jona Jonesa i Alexandera Gustafssona predvodila je UFC 165 priredbu. Nakon pet rundi bespoštednog rata, ta je borba ušla u povijest. Tamo će od ovog ljeta imati i službeno mjesto, budući da će postati ukupno šesta borba u tom odjelu 'Hall of Famea'.

UFC je ovo najavio još prije dva tjedna, tijekom održavanja UFC 248 priredbe. Jones je tim putem bio na najtežem ispitu svoje dosadašnje karijere. Zapravo, dogodilo se nešto slično kao u borbi protiv Dominicka Reyesa. Nakon iste su mnogi smatrali kako je Gustafsson uzeo prve tri runde te kako Jonesu podizanje u onim "šampionskim" nije bilo dovoljno. No, dokazalo se da je budući da mu je jedan sudac dodijelio čak četiri, a dvojica tri runde.

Nazivi najboljom borbom za titulu u UFC povijesti idućih su dana postali pravilo, a mnogi su se nadali revanšu kojeg Gustafsson tim putem nije izborio. Ponovno se sa Jonesom susreo na kraju 2018. godine, no tad je prvak dominantno slavio protiv Šveđanina koji u borbu nije ušao na pravi način. Svečana inauguracija ova dva ratnika trebala bi se dogoditi u srpnju tijekom Internacional Fight Week događanja.

Prije ove borbe, dio Kuće slavnih postale su borba Forresta Griffina i Stephana Bonnara, druga borba Marka Hughesa i Franka Trigga, Mark Coleman protiv Petea Williamsa, prva borba Shoguna Rue protiv Dana Hendersona te Diego Sanchez i Clay Guida, koji su uvršteni prošle godine.

Pogledajte na koji se način, putem uistinu sjajnog videa, UFC prisjetio ove senzacionalne borbe te što su neki drugi borci ili bitne osobe iz MMA svijeta rekli o borbi.

Linker
19. travanj 2024 21:13