UFC

(VIDEO) Prije točno pet godina održana je jedna od najluđih teškaških borbi u povijesti UFC-a

Arlovski vs. Browne
 screenshot/YouTube
Prije točno pet godina, odnosno s 23. na 24. svibanj 2015. godine održana je sjajna UFC 187 priredba. Predvodile su je borbe za titulu poluteške i srednje kategorije, no jedna borba ih je uspjeli staviti u drugi plan. Riječ je o teškaškom ogledu Andreija Arlovskog i Travisa Brownea, koja je do danas ostala jedna od najboljih i najuzbudljivijih borbi UFC-ove teške kategorije.

Daniel Cormier borio se protiv Anthonyja Johnsona, a Chris Weidman odradio je dugo očekivanu obranu titule prvaka protiv Vitora Belforta. No, sve to ostalo je u sjeni borbe koja se održala druga po redu na glavnom programu. Tada Top 5 borci teške kategorije, Andrei Arlovski i Travis Browne, veliki prijatelji i bivši timski kolege, obračunali su se za poziciju bliže vrhu i eventualnom napadu na titulu.

Gledajući da se tako dobro poznaju, nitko nije mogao biti siguran što će se dogoditi u Octagonu i hoće li borba donijeti kalkulacije s jedne ili druge strane. Arlovski je bio u nizu od četiri pobjede otkako se vratio u UFC, dok je Browne slavio u četiri od posljednjih pet borbi. Imalo se puno za dobiti, ali isto tako puno za izgubiti.

No, na radost fanova, obojica su u okršaj ušli bez ikakvih kalkulacija i već u prvoj minuti udarci su sijevali na sve strane. Izmjenjivali su se trenuci u kojima je jedan bio u prednosti, s onima u kojima bi došlo do preokreta, a svaki se po jednom našao itekako ugrožen. Srećom po njih, sudac Mark Smith fantastično je odradio posao i nije prekidao borbu do trenutka kad za jednog borca uistinu više nije bilo spasa. To je bio Browne, čime se Arlovski dodatno približio napadu na titulu. S njega ga je malo kasnije odvratio poraz od Stipe Miočića, nakon čega više nije uspio doći u takvu poziciju.

Pogledajte ovu borbu nakon koje se Travis Browne više nije uspio vratiti svojim starim navikama.

Linker
19. travanj 2024 05:10