UFC

(VIDEO) Prisjetimo se najvećih dosadašnjih UFC trilogija

Edgar vs. Maynard
 screenshot/YouTube
Pred treću borbu Miočića i Cormiera, UFC je odabrao pet najvećih trilogija u svojoj povijesti

Da bi neki duel dvaju boraca dočekao trilogiju, potrebno je da se poklopi puno toga. Već prva borba mora im biti važna, a poželjno je da se dogodi neko iznenađenje ili trenutak za pamćenje. Neke kontroverze također su dobar temelj za drugu borbu, a najbolji temelj za treću je situacija gdje je svaki od boraca pobijedio po jednom. U povijesti UFC-a tako smo vidjeli desetak trilogija, od kojih bi ova koja nam dolazi za vikend mogla biti i najveća.

Prije nego se to dogodi, UFC je na svom YouTube kanalu objavio svoj izbor pet do sada najboljih trilogija. Na tom popisu nisu se našli neki legendarni dueli, poput tri rata Sama Stouta i Spencera Fishera, prva velika teškaška trilogija između Andreija Arlovskog i Tima Sylvije te Forest Griffin protiv Tita Ortiza. Ipak, veliko iznenađenje je da UFC nije uvrstio Caina Velasqueza i Juniora Dos Santosa.

Kad se pogleda video jasno je da je konkurencija bila velika i da je ovih pet trilogija zasluženo u tom izboru. Cain i JDS bi se tu mogli naći, no koga izbaciti? Isto kao što je pitanje koga izbaciti ako bismo uvrstili Stipu i DC-ja? Povijest UFC-a uistinu je puna velikih borilačkih događaja. Kroz ovaj video prisjetite se nekih.

Linker
26. travanj 2024 09:55