UFC

(VIDEO) Prvi UFC-ov borac iz Slovačke debitirao jednim od najatraktivnijih nokauta godine

Shane Young vs. Ludovit Klein
 screenshot
Prekrasnu nokaut pobjedu upisao je UFC debitant i prvi Slovak u promociji, Ludovit Klein

Još prije deset dana, Ludovit Klein bio je tek jedan od mnogih boraca koji impresioniraju po europskim promocijama, čekajući poziv nekog velikana, neku priliku za iskorak na onu najveću svjetsku borilačku scenu. On ju je upravo tada dočekao, kad mu je pristigao poziv iz UFC-a da uskoči u UFC 253 borbu protiv Shanea Younga, umjesto na COVID-19 pozitivnog Natea Landwehra.

Postao je Klein tim putem prvi UFC borac iz Slovačke, a da bi nešto moglo biti od njega dokazali su koeficijenti kladionice. Naime, Klein je otvorio ponudu kao autsajder da bi do dana borbe istu dočekao kao favorit. Očito s razlogom, budući da je posao protiv odličnog protivnika odradio za samo 76 sekundi.

25-godišnji Klein prezentirao je izvrstan stand up kroz kombinaciju kojom je borbu završio. Pogodio je prvo Kleina s nekoliko ručnih tehnika, na koje je onda povezao lijevi high kick točno u glavu. Novozelanđanin je završio na podu te je borba bila prekinuta, a mladi Slovak mogao je uživati u trenutku i iskorištavanju prilike koja mu se tako iznenada otvorila. A teško ju je mogao iskoristiti impresivnije i uz ostavljanje boljeg dojma.

Ovom pobjedom on je svoj omjer podigao na 17-2, a čak 16 pobjeda ostvario je prekidom. Ovo mu je osim toga i osmi trijumf u nizu. Njegova iduća borba s velikim će se nestrpljenjem iščekivati.

Ovaj krasan nokaut možete pogledati OVDJE.

Linker
14. travanj 2024 08:59