UFC

(VIDEO) Recept za Woodleya? Prisjetimo se kako je Covington pet rundi 'zlostavljao' bivšeg prvaka

Robbie Lawler vs. Colby Covington
 screenshot/YouTube
Prije nešto više od godinu dana, Colby Covington dominantno je savladao Robbieja Lawlera

Do 3. kolovoza prošle godine, postojao je određeni broj pratitelja borilačkog sporta koji još uvijek nisu bili sigurni koliki je potencijal Colbyja Covingtona i koliko je on zapravo dobar borac. Spomenutog datuma isti su u potpunosti progledali, budući da je "Chaos" tada odradio najbolji nastup svoje karijere. Kroz pet rundi borbe apsolutno je dominirao protiv bivšeg prvaka i svojevremeno jednog od najopasnijih ljudi u sportu, Robbieja Lawlera.

Bila je to borba koju možemo opisati pomoći tri izraza. Visoki tempo, malo više tempa i još malo više tempa. Nevjerojatno je koliko je Covington kroz svih pet rundi uspio biti agresivan i dominantan protiv borca koji je bio poznat upravo po tome da ide prema svojim protivnicima i tjera ih na okršaj. Eksplozivni ulasci, savršeno kretanje, kombinacija boksa i hrvanja, sve je to bilo dio Covingtonovog repertoara za najveću pobjedu koju je do sada ostvario, pobjedu kojom je u tom trenutku osigurao borbu za titulu UFC prvaka velter kategorije.

Tu borbu je krajem godine od Kamarua Usmana izgubio, a s tim se do danas nije pomirio niti priznaje kako je prvak tog dana bio bolji od njega. Priliku odmah odraditi revanš nije dobio, nego će morati riješiti dugove koji se nagomilavaju već dvije godine. Upravo toliko traju prepucavanja Covingtona i Tyrona Woodleya, njegovog protivnika s kojim će se u Octagonu sučeliti 19. rujna, odnosno vikenda koji je pred nama.

Čini se kako bi recept iz borbe protiv Lawlera mogao biti efikasan za borbu protiv još jednog bivšeg prvaka, zapravo upravo onog koji je Lawlera skinuo s trona. Pretpostavlja se kako će Colby ponovno pokušati postaviti visoki tempo za koji se vjeruje da bi kondicijski svakako trebao njemu više odgovarati. Kako je to izgledalo, prisjetimo se u videu ispod teksta.

Linker
12. travanj 2024 09:02