UFC

(VIDEO) Shevchenko podijelila snimku s jedne od svojih prvih pro borbi, imala je 14 godina

 Instagram
Ponajbolja MMA borkinja svijeta, Valentina Shevchenko, ugodno je iznenadila fanove snimkom svoje borbe iz 2003. godine. Riječ je o profesionalnoj borbi u kojoj je tada 14-godišnja Valentina savladala 11 godina stariju protivnicu.

Već ranije Valentina je sa svojim fanovima podijelila fotografiju s te borbe. Ona je održana početkom 2003. godine u Omanu te je Valentina otkrila kako je bila vrlo ponosna što je mogla nastupiti u islamskoj zemlji dok su ženske borbe u istima bile još uvijek žestoko kritizirane. No, posebno zanimljiv je podatak da je ona s nepunih 15 godina već bila profesionalka.

Borila se protiv 25-godišnje protivnike te ju je savladala. Sad je došla do snimke te borbe te je istu podijelila na svom Instagramu. Fanovi su ostali oduševljeni, ne samo činjenicom da je Valentina u tim godinama već bila toliko borilački zrela, nego i samom izvedbom.

Svoj MMA debi upisala je danas 32-godišnja Kirgistanka iste godine, no MMA pauzu imala je od 2006. do 2010. godine kad se u potpunosti posvetila muay thaiju, u kojem je jedna od najuspješnijih natjecateljica u posljednjih 20 godina. 11 puta postajala je I.F.M.A. svjetska prvakinja. Neslužbeni profesionalni kickboxing omjer iznosi joj 57 pobjeda i dva poraza, a zanimljivo zvuči i podatak kako je tada čak tri puta pobjeđivala Joannu Jedrzejczyk.

U MMA karijeri nimalo ne zaostaje, posebno u sebi prirodnoj muha kategoriji, gdje je trenutno apsolutno dominantna prvakinja.

Linker
23. travanj 2024 10:16