(VIDEO) Spektakl može započeti, Khabib i Poirier odradili ceremonijalno vaganje!

Nakon što je u jutarnjim satima održana službena vaga uoči UFC-a 242, koji se u subotu održava u Abu Dhabiju, s početkom u 16:00 sati prema našem vremenu je održana i ona ceremonijalna pred nekoliko tisuća gledatelja u zdanju u kojem ćemo i sutra pratiti event.

Valja odmah naglastiti da su i Dustin Poirier i Khabib Nurmagomedov bez ikakavih problema u jutarnjim satima prošli službenu vagu. Mnogi su se pitali ima li Dagestanac problema s obzirom da se u četvrtak nije odazvao medijskim obavezama. No, i pravi i privremeni prvak su prošli vagu s maksimalnih 70 kilograma, koliko dopušta meč za titulu u lakoj diviziji.

Samo sučeljavanje na pozornici je prošlo mirno, s mnogo respekta i uvažavanja, kao što je i do sada bio odnos ove dvije UFC-ove zvijezde.

"Čovječe, bila je ovo luda vožnja, ali sutra idemo po pobjedu. Abu Dhabi je prekrasan, sjajno smo dočekani, hvala svima. Sutra ću završiti dan kao neupitni UFC prvak u lakoj kategoriji", rekao je u mikrofon Jonu Aniku privremeni šampion Dustin Poirier koji je uvjeren u svoje slavlje i da će se natrag  u SAD vratiti s dva šampionska pojasa.

Zasigurno mu neće biti lako je "Orao" spreman za novi test i novu obranu titule. I dalje je neporažen, a takav planira ostati i nakon priredbe u UAE.

"Želim reći hvala Abu Dhabiju i svim mojim prijateljima diljem svijeta koji me podržavaju! Dobro sam skinuo kile, u dobroj sam formi, trenirao sam jako naporno zadnjih 100 dana za ovaj meč. Sutra navečer ću obraniti svoju titulu i izmijeniti povijest. Hvala vam svima", rekao je Nurmagomedov.

Jedina borkinja koja nije prošla vagu, ali će svejedno nastupiti na UFC-u 242, jest Sara Moras. Ona je imala kilograma i pol viška, no uz ustupanje dijela honorara svojoj protivnici, ipak ćemo je gledati na ovom PPV eventu. Sve rezultate službenog vaganja možete provjeriti u nastavku.

UFC 242 - Rezultati vaganja (u lb)

Khabib Nurmagomedov (155) vs. Dustin Poirier (155)
Edson Barboza (155.5) vs. Paul Felder (155)
Islam Makhachev (155) vs. Davi Ramos (156)
Shamil Abdurakhimov (257) vs. Curtis Blaydes (251)
Diego Ferreira (156) vs. Mairbek Taisumov (156)

Joanne Calderwood (126) vs. Andrea Lee (126)
Liana Jojua (134.5) vs. Sarah Moras (138)*
Lerone Murphy (146) vs. Zubaira Tukhugov (146)
Ottman Azaitar (156) vs. Teemu Packalen (156)
Belal Muhammad (170) vs. Takashi Sato (171)
Muslim Salikhov (171) vs. Nordine Taleb (170)
Omari Akhmedov (186) vs. Zak Cummings (185.5)
Don Madge (155) vs. Fares Ziam (155)

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!