UFC

(VIDEO) UFC časti besplatnom snimkom Khabibovog debija u Octagonu!

Khabib Nurmagomedov vs Kamal Shalorus
 Screenshot (YouTube, UFC)
Jedan od najiščekivanijih mečeva u povijesti UFC-a vjerojatno se neće održati 18. travnja. Iako službene potvrde još uvijek nema, sve je izglednije da smo i po peti put ostali bez velikog okršaja između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. No, unatoč lošim prognozama, UFC nas je preko svog službenog YouTube kanala odlučio podsjetiti Khabibov debi u slavnom Octagonu.

Ako ga već nećemo gledati na UFC-u 249, onda se barem možemo prisjetiti kako je izgledala večer u kojoj je dobar dio fanova po prvi puta u akciji vidio danas aktualnog prvaka u lakoj kategoriji.

Od Khabibovog UFC debija prošlo je nešto više od osam godina. Točan datum i mjesto radnje bili su 20. siječnja 2012. godine i Nashville gdje se održala UFC on FX 1 priredba.

Khabib je tada imao 23 godine i 16-0 u profesionalnoj karijeri, a protivnik mu je bio Kamal Shalorus. Shalorusu je to bio drugi nastup u Octagonu, odnosno prvi nakon što je u svom debiju izgubio od Jima Millera koji mu je tom prigodom nanio njegov prvi poraz u karijeri.

Danas je Nurmagomedov i dalje neporažen borac s impresivnim profesionalnim omjerom od 28 pobjeda iz isto toliko nastupa (12-0 UFC), a kako je započelo njegovo poglavlje u najjačoj svjetskoj MMA promocijeiprovjerite sami pogledom na ovaj biser iz prošlosti.

Linker
02. svibanj 2024 00:07