UFC

(VIDEO) Valentina Shevchenko objasnila kako izvodi svoje najpoznatije udarce

Shevchenko vs. Jedrzejczyk
 screenshot
Valentina Shevchenko jedna je od tehnički najpotkovanijih MMA borkinja, po mnogima i najpotkovanija. Njeni udarci i način na koji ih izvodi često su predmet analiza timova njenih protivnica. Ovim putem je ona odlučila objasniti izvođenje tri možda i najpoznatija.

Kao višestruka muay thai prvakinja, Valentina Shevchenko posjeduje sjajnu tehniku, no ono što je posebno bitno je njena raznovrsnost. UFC-ova prvakinja muha kategorije sposobna je u bilo kojem trenutku pogoditi neočekivan udarac i time iznenaditi svoje protivnice. U svom arsenalu ima uistinu raznolike udarce, no neki su ipak najpoznatiji.

Način izvođenja tri takva je Valentina objasnila u videu objavljenom na Youtube kanalu UFC-a. Odabrala je kružni udarac šakom (spinning backfist), superman 'punch' i kružni udarac nogom (spinning back kick). Sva tri su prikazana na snimkama iz borbi, da bi nakon toga Valentina pokazala ključne detalje koji se tiču rada nogu i potrebnih pokreta za što kvalitetniji udarac.

Ona će u subotu braniti titulu UFC prvakinje muha kategorija, a protivnica joj je Liz Carmouche. Za Carmouche će to biti drugi napad na UFC titulu, budući da je nastupila i u prvoj ženskoj UFC borbi uopće. Tad je bantam pojas pripao Rondi Rousey, no nada se da će ovog puta ona upisati pobjedu. Uostalom, to nije nešto s čime se već nije susrela. Naime, 2010. godine nanijela je Valentini prvi poraz u njenoj karijeri. Iako je prošlo devet godina od te borbe, svakako je to nešto na čemu može graditi samopouzdanje.

Prije toga, pogledajte kako se izvode udarci koje će Carmouche pokušati izbjeći.

Linker
24. travanj 2024 05:47