UFC

(VIDEO) Whittaker vs. Romero II: Prisjetimo se jedne od najboljih MMA borbi posljednjih godina

Robert Whittaker vs. Yoel Romero
 screenshot
Posljednji put kad smo Roberta Whittakera imali priliku gledati u UFC-ovom Octagonu, on je odradio fantastičnu borbu protiv Yoela Romera. Prisjetimo se tog fantastičnog okršaja kojem je priliku svjedoćiti uživo imala publika u Chicagu, 9. lipnja prošle godine.

Fantastična borba, ali isto tako borba s čijim se ishodom mnogi nisu složili, predvodila je prošle godine održani UFC 225. Nakon što je početkom godine savladao Lukea Rockholda, Yoel Romero dobio je priliku drugi put se boriti protiv Roberta Whittakera. UFC mu je dao priliku napasti titulu prvaka. Nažalost po njega, on je tu priliku sam prokockao dan prije borbe. Naime, nije uspio zadovoljiti potrebnih 84 kilograma, a na posljednjem vaganju preostalo mu je tek 80 grama koje nikako nije uspio skinuti.

Sam početak borbe izgledao je kao da Romero nije spreman, odnosno da ga je skidanje kilograma previše namučilo. Whittaker je bio agresivniji i precizniji te je u potpunosti kontrolirao ritam borbe. Pogađao je Romero tu i tamo ponešto, no ništa konkretnije, dok se na njegovom licu sve više vidjela šteta koju je radio Whittaker. I onda samo odjednom, nakon dvije runde tijekom kojih je činilo da će Whittaker slaviti puno lakše nego godinu ranije, Kubanac se uključio u borbu.

Odjednom je Romero postao svježiji, konkretniji i dominantniji borac. Zatekao je Whittakera koji se nije niti snašao, a već se bodovna prednost smanjila na 2:1 u rundama. Onda je uslijedila runda koja i danas dijeli MMA fanove na one koji smatraju da ju je uzeo Romero te one koji smatraju da je prvak napravio dovoljno. Možda je upravo zbog toga sjajno dobiti priliku ponovno ju pogledati 15 mjeseci kasnije. Posljednja runda neupitno je pripala Kubancu.

Whittaker je uzeo pobjedu podijeljenom odlukom sudaca, a možda je za diviziju to bio najbolji ishod. Da je pobjeda otišla Romeru, on zbog pada na vaganju ne bi postao prvak nego bi se sigurno krenulo u organizaciju treće borbe. A pitanje je koliko bi to sve onda zaustavilo karijere Israela Adesanye, Paula Costa pa čak i Kelvina Gasteluma. U svakom slučaju, pogledajte još jednom ovaj fantastičan meč!

Linker
26. travanj 2024 16:31