UFC

Jedan od najvećih ikada: ‘Ako postoji tip koji može zaustaviti Chimaeva, to je on. Stat će mu na kraj‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘Većina MMA boraca ima pozadinu kickboxinga i muay thaija dok on dolazi iz karatea, to mu daje veliku prednost‘

Bivši prvak srednje kategorije Robert Whittaker (25-7) borit će se protiv neporaženog Khamzata Chimaeva (13-0) u glavnoj borbi večeri na UFC Saudi Arabia priredbi u Rijadu, 22. lipnja.

UFC-ova ikona i jedan od najboljih boraca svih vremena Georges St-Pierre skrenuo je pažnju na Whittakerove dvije pobjede nad olimpijskim hrvačem Yoelom Romerom te rekao da je upravo zbog toga uvjeren će on pobijediti.

"Ako postoji tip koji može zaustaviti Chimaeva, to je Robert Whittaker. Chimaeva možemo na neki način usporediti s Yoelom Romerom. Romero je bio jako dobar hrvač, vrlo eksplozivan i moćan tip, a Whittaker mu je stao na kraj. Uspio ga je pobijediti dva puta. Dakle, ima vještinu učiniti isto Chimaevu s tim svojim vrlo neobičnim stilom", rekao je St-Pierre za Fox Sports Australia te dodao:

"Većina MMA boraca ima pozadinu kickboxinga i muay thaija dok on dolazi iz karatea, mislim da je to jedna od stvari koja mu daje prednost, a Whittaker stvarno odlično koristi sve karate vještine koje ima. Majstor je u radu nogama i kontroli udaljenosti".

Međutim, "GSP" je upozorio Novozelanđanina da okršaj neće biti lak zadatak. Chimaev je u posljednjim borbama svladao bivšeg izazivača za titulu Gilberta Burnsa i bivšeg prvaka u velter kategoriji Kamarua Usmana.

"Morat će pokazati svoju najbolju izvedbu jer se Chimaev nije došao igrati i trenutno se čini nezaustavljivim", zaključio je St-Pierre.

Linker
16. travanj 2024 13:19