UFC

Volkanovski odgovorio Cejudu na prozivke

 Jason Silva / AGIF / AFP
Alexander Volkanovski odlučio je odgovoriti na neprestane prozivke koje dobiva od Henryja Cejuda

Jedan od prvih boraca koji su se Alexandru Volkanovskom javili, nakon što je isti na UFC 251 priredbi obranio titulu UFC prvaka perolake kategorije, bio je Henry Cejudo. No, on to nije napravio zato da Australcu čestita na dobro odrađenoj borbi, nego da istog kritizira i zatraži ga borbu.

Naime, Cejudo se umirovio u svibnju nakon obrane titule bantam kategorije, no otkrio je kako bi se za borbu protiv Volkanovskog bio spreman vratiti jer pojas perolake kategorije je ono što mu nedostaje za ostavštinu kakvu želi uz svoje ime. Barem je tako Cejudo sam izjavio, rekavši da bi s pojasom do 66 kilograma postao najveći borac u povijesti te da mu to nitko ne bi mogao osporiti.

Volkanovski prvobitno na to nije odgovarao, no kako je Cejudo bio sve glasniji, odlučio je izraziti svoje mišljenje o možebitnoj borbi protiv bivšeg prvaka muha i bantam kategorije. Odgovor se Henryju nikako neće svidjeti.

"Vrati se u svoj zečju rupu. Ti si umirovljen", napisao je Volkanovski na Twitteru, uz podjelu posljednjeg Cejudovog obraćanja.

Volkanovski uistinu ima nekoliko relevantnih izazivača koji već nastupaju u njegovoj kategoriji i nema nikakve potrebe razmišljati o inače izuzetno nepopularnom Cejudu. Upravo zbog te nepopularnosti je teško za očekivati i da bi mu UFC dao priliku doći do nečega što još nikome nije uspjelo i to bez da prije toga odradi ijednu borbu u perolakoj kategoriji.

Mnogi su od početka smatrali da Cejudo nije imao pravu namjeru otići u borilačku mirovinu, nego da se svojom objavom nadao kako će ga UFC moliti da ostane te mu ponuditi bolje financijske uvjete od onih koje ima. Nakon što UFC nije reagirao, počeo je kritizirati i prozivati Volkanovskog, no nije ostao dužan niti novim prvacima dvije divizije čije je pojaseve držao pa napustio. Čini se da Cejudo nikako ne namjerava karijeru završiti na ovaj način, no isto tako je sada jasno da mu je plan, kakav god bio, očito propao.

Linker
16. travanj 2024 06:40