UFC

Vratio se stari Kevin Lee: Po kratkom postupku popljuvao Khabiba, Masvidala i McGregora

 Jason Silva/AGIF /AFP
Vrijeme poniznog i staloženog Kevina Leeja je prema svemu sudeći trajalo samo dok se nalazio na dva poraza u nizu. Tijekom svog jučerašnjeg gostovanja u showu Ariela Helwanija na ESPN-u, 'Motown Phenom' odlučio se verbalno obrušiti na sve trenutno najveće UFC zvijezde.

Nakon što je po prvi put u karijeri spojio dva poraza, od Ala Iaquinte i Rafaela Dos Anjosa, Kevin Lee se prošle godine povukao u svoju privatnost. Jedan od verbalno aktivnijih UFC boraca samo bi povremeno izjavio kako se posvetio sebi i napretku te da će se vratiti kad bude spreman. To se dogodilo u studenom, kad je odradio nastup na UFC 244 priredbi protiv Gregora Gillespieja. Pojavio se tamo Lee kao vrlo ponizan borac, bez nekih žestokih najava, a posao je odradio savršeno, nokautiravši do tada neporaženog borca.

No, čini se kako je ta poniznost trajala samo dok se nalazio u negativnom nizu. Pobjeda protiv Gillespieja i povratak među relevantne kandidate za UFC-ov vrh ponovno su probudili onog starog Leeja, koji je najčešće u verbalnom okršaju s cijelom konkurencijom. Kao takav se pojavio u showu Ariela Helwanija na ESPN-u, gdje je između ostalog trebao prokomentirati povratak Conora McGregora.

"Nisam impresioniran apsolutno ničime što se trenutno događa u UFC-u. Ovo cijelo sranje postaje jako loše. I Conor je na vrhu toga. Da se razumijemo, odradio je svoj posao i uzeo novac, no pobijedio je borca koji je striktno odabran za njega, da mu odgovara poput za njega krojenog odijela i borca koji nema bradu. Nisam jedan od onih koji misle da je Cowboy naručeno pao, ali dovoljno govori to što je pao od udaraca ramenom", rekao je Lee dodavši: "Ako te ozlijedi udarcima ramenom, to je samo dokaz da je tvoja brada gotova i da si toga svjestan. Nisam impresioniran. Zapravo sam pomalo iziritiran. Conor se trebao dokazati u pravoj borbi."

Leeju ovo nije prvi slučaj da kritizira McGregora, a zanimljivo je kako ga nikad nije otvorio prozvao na borbu. Nije to napravio niti sad, kad ima malo drugačije planove, no otvoriti eventualno verbalno bojno polje nije propustio.

"Muka mi je slušati kako se Conor vratio i kako je Cowboyu svašta učinio. Mi smo tu da bi se zapravo borili. Ja se zapravo borim, kao što sam to napravio u studenom kad sam u svojoj povratničkoj borbi išao na neporaženog tipa. Nisam tražio nekoga tko je daleko od svojih najboljih dana", dodao je Lee još nešto na nastup McGregora, ali nije ostao dužan niti ostalim trenutno najpopularnijim borcima:

"Jorge Masvidal je sad odjednom tip s vrha, a on zapravo radio najjadnije stvari, teški lažnjak. Khabib je jadan, Tony Ferguson je jadan, Conor je jadan i Masvidal je jadan. Svi oni su jadni, a ja sam na jednoj potpuno drugačijoj valnoj duljini."

Lee bi svoju iduću borbu trebao odraditi 14. ožujka, kad bi protiv Charlesa Oliveire trebao predvoditi Fight Night 170 u Brazilu. No, otkrio je kako još uvijek nije potpisao ugovor za tu borbu. Tražio je od UFC-a da mu odmah ugovore i idući nastup, u svibnju protiv Islama Makhacheva na Fight Nightu u Moskvi. Vjeruje da će se uskoro to riješiti te da će njegova borba protiv Oliveire tog trenutka postati službena.

Linker
26. travanj 2024 15:39