UFC

Weidman i dalje prepun samopouzdanja: 'Uništio bih Adesanyu, on nije upoznao pravog hrvača'

Chris Weidman
 screenshot/YouTube
Chris Weidman vjeruje da može doći do borbe protiv Israela Adesanye te da bi istog lako savladao

Puno toga kod Chrisa Weidmana više nije jednako kao u vrijeme dok je bio UFC-ov prvak srednje kategorije. Brzina i sposobnost primanja udaraca prije svega, ali i još neki segmenti borbe izgledaju na jednoj drugačijoj razini nego prije nekoliko godina. No, ono što "All American" nije izgubio je samopouzdanje.

Naime, on je uvjeren kako može ponovno doći do vrha UFC-ove srednje kategorije, posebno ako se za pojas bude morao boriti protiv Israela Adesanye. Dominantnog prvaka kategorije on zapravo ne smatra ozbiljnom prijetnjom nego kaže kako je "Last Stylebender" do sada imao sreće s protivnicima i opasnostima kakve su mu isti predstavljali

"Mislio da je to borba kao iskrojena za mene. Ti atletični udarači, mršavi visoki momci, dokazao sam da takve mogu pobjeđivati. Dokazao sam to dva puta protiv Andersona Silve i protiv Uriaha Halla, takvim momcima ja ne odgovaram. On se nije borio protiv pravog dokazanog hrvača, osim protiv Yoela Romera koji uopće nije koristio hrvanje. Tako da mu to kao takvu borbu niti ne brojim. Ja sam tip borca koji donosi pritisak, srušio bih ga na pod i tamo uništavao. Bilo bi to ista stvar kao kad sam se borio protiv Andersona Silve", rekao je 36-godišnji Weidman u razgovoru s Chaelom Sonnenom.

Chael Sonnen je zapravo prvi koji je Weidmana naveo kao nekoga tko bi Adesanyi stvarao probleme i zbog toga je do razgovora došlo. Chris je inače u svom posljednjem nastupu savladao Omarija Akhmedova, što mu je tek druga pobjeda u posljednjih sedam borbi, no uvjeren je da na njoj može graditi svoj uspon prema vrhu.

"Mislim da je to uzbudljiva borba za organizirati. Pogledajte ranking. Mislim da tamo nema baš puno boraca čija bi borba protiv Adesanye mogla zanimati ljude kao što bi bilo u našem slučaju. Ljudi znaju što ja donosim u borbu, to su činjenice. Ako uistinu razumiješ ovaj sport, jasno ti je da ja predstavljam ozbiljnu prijetnju za Adesanyu, više nego bilo tko s kim se do sada susreo", zaključio je Weidman.

Adesanya očekuje Jareda Cannoniera kao svog idućeg protivnika te je prognozirao da će "Killa Gorilla" bez problema savladati Roberta Whittakera u njihovoj borbi koja će se ovog mjeseca održati. Weidman je trenutno daleko od bilo kakvog napada na vrh, a na račun samo imena teško da može po tom pitanju išta promijeniti.

Linker
23. travanj 2024 06:27