UFC

White najavio da Overeema već u idućem nastupu čeka vrhunski protivnik, evo tko su glavni kandidati

Walt Harris i Alistair Overeem
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Nedugo nakon pobjede na prošlog vikenda održanoj UFC on ESPN 8 priredbi, Alistair Overeem potvrdio je kako se nalazi u posljednjoj fazi svoje karijere, ali je i najavio svoj posljednji lov na 'UFC-ovo zlato'. A korak bliže tom cilju 40-godišnji Nizozemac mogao bi doći već nakon svog idućeg nastupa.

Nakon velikih problema u uvodu meča, Overeem je prošlog vikenda u Jacksonvilleu u drugoj rundi zaustavio Harrisa i stigao do 46. pobjede u svojoj dugoj i bogatoj profesionalnoj karijeri.

"Još uvijek naganjam tu titulu. U posljednjoj sam fazi karijere i trenutno su mi dvije stvari na pameti - završetak karijere i još jedan lov na titulu", rekao je Alistair novinarima nedugo nakon završetka tog meča.

A da bi legendarni 'The Reem' mogao već nakon idućeg nastupa biti korak bliže ostvarenju svog cilja, može se zaključiti i iz izjava koje je Dana White dao u razgovoru za ESPN. Naime, predsjednik UFC-a najavio je da Overeema već u idućem nastupu čeka vrhunski protivnik.

"Ostvario je veliku pobjedu i sada bi pred njime trebao biti jedan od TOP 5 likova. Treba mu borba s TOP 5 protivnikom", izjavio je White dodavši:

"U teškoj kategoriji je situacija takva da moramo pokrenuti zbivanja oko Stipe i DC-ja, a, s druge strane, imamo Francisa koji sasvim zasluženo pokušava doći do borbe za naslov. Uskoro ćemo pokrenuti neke stvari."

A pogled na UFC-ovu ljestvicu govori nam da je Stipe Miočić aktualni prvak, a Daniel Cormier prvi na ljestvici izazivača. Iza DC-ja odmah se nalazi Francis Ngannou. Potom slijede Curtis Blaydes i Junior Dos Santos, a TOP pet zatvara Derrick Lewis.

Overeem je trenutno osmi na ljestvici izazivača, a s obzirom na sva zbivanja vjerojatno možemo kao kandidate za njegovog idućeg suparnika odmah prekrižiti Cormiera i Ngannoua. S druge strane, revanši s Blaydesom od kojeg je izgubio i Dos Santosom kojeg je svladao djeluju ostvarivo. Doduše, vjerojatno nešto više s Brazilcem nego s Curtisom koji mu je timski kolega. Dok bi Lewis, s kojim se još nikad nije borio, možda bio idealan kandidat.

Što vi mislite, tko je idući na redu za legendarnog udarača?

Linker
25. travanj 2024 17:52