UFC

White o nastavku Cormierove karijere: 'I dalje je jedan od najboljih na svijetu, ne želim da se umirovi!'

Daniel Cormier
Dana White prokomentirao je trenutnu situaciju Daniela Cormiera u kojoj nije sigurno hoće li se isti umiroviti ili nastaviti karijeru. Iznio je i svoju mišljenje, odnosno želju da se DC nastavi boriti.

"Stipe i Cormier, kakva je to borba bila! Pravi rat između dva teškaša koji udaraju poput kamiona", rekao je White tijekom razgovora s novinarima, između ostalog onima s MMA Junkiea, nakon devete ovosezonske epizode Contender Seriesa.

Okrenuo se nakon toga predsjednik UFC-a u potpunosti Cormieru i onome što slijedi za donedavnog prvaka poluteške i teške kategorije. Njegovo umirovljenje je izgledna opcija, a sigurno je kako bi UFC time puno izgubio. Ponajviše na polju kvalitete u teškoj kategoriji.

"Mislim kako je on i dalje jedan od najboljih na svijetu. Gledao sam nove rang ljestvice nakon što su izašle i vidio sam nešto nevjerojatno. On je u subotu bio prvi "pound-for-pound" borac svijeta, a sad je pao šest mjesta i nalazi se na sedmom. A izgubio je od prvog teškaša svijeta, borca s najviše obranjenih titula u povijesti UFC-a. On bi trebao biti rangiran puno više od toga jer je jedan od najboljih koji su se ikad bavili ovim sportom i dalje je jedan od najboljih trenutno."

Svjestan je White kako je Cormier izgubio borbu gdje su odlučile nijanse i da bi takva vjerojatno bila svaka borba između njega i Miočića.

"Izgledao je nevjerojatno dobro do trenutka kad je netko izašao s fantastičnom taktikom udaraca u tijelu. Bilo je to briljantno i Stipe je to briljantno izveo. Mislim da se DC ne bi trebao umiroviti, ali to je do njega i njegove obitelji. Nisam još razgovarao s njim. Uvijek pustim borce i dam im vremena da ga provedu s obitelji i da im se sve slegne", ispričao je, da bi se onda još kratko okrenuo eventualnoj trećoj borbi Cormiera i Miočića:

"Spreman sam napraviti ono što Cormier želi, ali isto tako mi je bitno i što Stipe želi. Treći meč se neće dogoditi ako i Stipe nije zainteresiran za njega."

Eventualni treći meč donio bi puno drugačiju situaciju od ovog prethodnog. Cormier je sad imao za izgubiti prije svega pojas, dok je puno veći pritisak bio na Stipi. Sad bi se taj pritisak izjednačio, jer ipak su trenutno na 1:1 i tako će se pisati u povijesti. Ako jedan padne na 1:2, ostavština mu nikako neće izgledati ovako dobro kao sada. Pitanje je koliko je Cormier pred mirovinu spreman još tako nešto riskirati.

Linker
19. travanj 2024 21:22