UFC

White reagirao na Cormierovu konačnu odluku: 'Zauvijek će ostati uz UFC'

Dana White
 Jason Silva/AGIF via AFP
DC je kontaktirao UFC i pobrinuo se da njegov odlazak u mirovinu postane služben

Daniel Cormier početkom je tjedna potvrdio kraj karijere. Službenu odluku nije htio donositi u kavezu nakon posljednje bitke sa Stipom Miočićem, ali zato je u razgovoru s Arielom Helwanijem.

"Izgubio sam tu borbu i bio je to Stipin trenutak. On je prvak. Zašto bih to učinio? Ako se lik poput mene umirovi tamo u Octagonu, onda je to nešto o čemu će ljudi pričati. Da sam kojim slučajem u kavezu skinuo rukavice, to bi bilo kao da sam ukrao njegov trenutak. A to mi nije bila namjera", objasnio je prije nekoliko dana bivši prvak.

A da sve ne ostane samo na riječima, DC se pobrinuo i tako što je kontaktirao UFC i zatražio da ga isključe iz USADA-inog programa, ali i uklone sa službenih ljestvica.

"Službenije od toga ne može biti", komentirao je Dana White na press konferenciji.

Izlazak iz USADA-inog programa znači da DC više neće prolaziti kroz dopinška testiranja, što bi značilo i da više ne može nastupati za UFC. Predomisli li se ipak Cormier jednoga dana i odluči li ponovno navući rukavice, morat će pričekati šest mjeseci prije nego što dobije zeleno svjetlo za novi nastup.

"Sjajno smo se provodili i on je odličan komentator. Stoga, on će i dalje biti tu, zauvijek će ostati s ovom kompanijom", dodao je predsjednik UFC-a koji je ne tako davno govorio da ne vjeruje kako je Cormierova odluka konačna.

Linker
22. travanj 2024 11:33