UFC

Cormier se službeno umirovio i objasnio odluku iz povijesne večeri: 'Zašto bih to napravio Miočiću?'

Stipe Miočić i Daniel Cormier
 Screenshot (YouTube)
"Nisam tužan, ali nedostajat će mi borbe, a Stipe je zaslužio da mu te večeri podignu ruku..."

Daniel Cormier odlučio je ostati pri svojim ranijim najavama i službeno se umiroviti od MMA sporta.

Bivši UFC-ov dvostruki prvak svoju je odluku objavio u kasnim satima ponedjeljka razgovarajući s Arielom Helwanijem u njihovoj emisiji na ESPN-u.

Borba na UFC 252 priredbi i poraz od Stipe Miočića ostat će tako upisani kao posljednji DC-jev meč u bogatoj karijeri tijekom koje je osvajao Strikeforceov Grand Prix te UFC titule u poluteškoj i teškoj kategoriji.

"Više se neću boriti. Nakon meča sam Joeu Roganu rekao da me zanimaju samo borbe za titule, ali ne mogu zamisliti da bih s porazom došao u priliku napasti pojas. Izgubio sam dvije borbe zaredom po prvi puta u karijeri. Treba shvatiti kad je vrijeme za to. Recimo, jedan od razloga zašto me Stipe pogodio onom desnom rukom je taj jer sam ostario", objasnio je DC svoju odluku.

"S 41 godinom borio sam se protiv teškaškog prvaka svijeta i izgubio 3-2 u rundama i to tako da zam zaista želio pobijediti. I dalje vjerujem da mogu pobijediti Stipu Miočića, ali sa svaki dan koji prođe ne ide u moju korist", dodao je Cormier.

Screenshot (UFC YouTube, službena najava)
Stipe Miočić i Daniel Cormier

Daniel je nakon prva dva susreta sa Stipom, u kojma je svaki od njih ugrabio po jednu pobjedu, više puta ponovio da će bez obzira na ishod poslije posljednjeg čina trilogije objaviti kraj karijere. No, ta je službena potvrda ipak izostala u noći s 15. na 16. kolovoza kada su mnogi očekivali da će odložiti rukavice na pod kaveza.

"Izgubio sam tu borbu i bio je to Stipin trenutak. On je prvak. Zašto bih to učinio? Ako se lik poput mene umirovi tamo u Octagonu, onda je to nešto o čemu će ljudi pričati. Da sam kojim slučajem u kavezu skinuo rukavice, to bi bilo kao da sam ukrao njegov trenutak. A to mi nije bila namjera. On je pobijedio", rekao je Cormier dodavši kako nema nikakvih prigovora na odluku sudaca:

"Mislio sam da je on pobijedio. Dobro je odradio svoj posao i zaslužio je da mu te večeri podignu ruku."

DC je dodao kako je bio "vrlo tužan i da je, kao i obično, zaplakao" nakon raspleta kojem se nije nadao.

"Bio sam vrlo tužan i razočaran. Ispričavao sam se trenerima što nisam dobro odradio svoj posao. Ispričao sam se svojoj ženi i djeci te svima koji su mislili da ću pobijediti i koji su žrtvovali toliko toga da me pripreme za meč."

Cormieru ponuda za buduće poslovne izazove neće nedostajati. Već sad uspješno radi za ESPN, kamere ga vole, a jasno je i da će se sada kada ima više vremena dodatno posvetiti ulozi trenera.

"Gotovo je, zatvaram vrata. Nisam tužan, ali nedostajat će mi. Nedostajat će mi pripreme i borbe. Nema ničega poput 'fight weeka', ali jednostavno morate shvatiti kada je došlo vaše vrijeme", zaključio je DC koji se povlači s 22 pobjede, tri poraza i jednim 'no contestom' iza sebe.

Dallas, TX, USA - 12/05/2017 - UFC - Jon Jones e Daniel Cormier Shevchenko durante coletiva de Imprensa para os proximos eventos do Ultimate realizado na Arena American Airlines Center. Foto: Jason Silva/AGIF
Jason Silva/AGIF
Daniel Cormier

Linker
19. travanj 2024 00:18