UFC

White želi ponovljenu borbu Figueireda i Benavideza: 'Sudar glavama je utjecao na ishod'

Figueiredo vs. Benavidez
 screenshot
Predsjednik UFC-a, Dana White, izjavio je kako ozbiljno razmišlja o organizaciji revanša između Deivesona Figueireda i Josepha Benavideza. Osim očitog razloga koji predstavlja pad vage Brazilca, White smatra kako je bitan faktor za ishod prve borbe bio i sudar glavama koji se dogodio otprilike dvadesetak sekundi prije nokauta.

Deiveson Figueiredo pobijedio je u borbi koja je trebala UFC-u donijeti novog prvaka muha kategorije. Ipak, on to nije postao jer dan prije borbe nije zadovoljio potrebnu težinu. Novu priliku trebao bi dobiti u idućoj borbi, a ako je vjerovati predsjedniku UFC-a, morat će ponoviti jednak uspjeh protiv istog protivnika. Naime, Joseph Benavidez trebao bi dobiti još jednu priliku.

To je Dana White otkrio u posljednjim razgovorima s medijima, a kao bitan faktor naveo je sudar glavama koji se dogodio nedugo prije udarca kojim je Figueiredo nokautirao Benavideza. Posebno jer se ključni udarac dogodio u trenucima kad je Benavidez brisao krv s čela, a isto tako ne možemo biti sigurni da od samog udarca nije već bio i uzdrman. To je otkrio tijekom druženja s medijima, a prenio je TSN-ov Aaron Bronsteter.

"Mislim da je sudar glavama imao bitan utjecaj na nokaut. Ne želim ovom izjavom ništa oduzeti Figueiredu, bila je to sjajna borba. No, mislim da ju trebamo odraditi još jednom", rekao je White.

Figueiredo je već ranije otkrio kako je spreman Benavidezu pružiti novu priliku, budući da je ovaj prihvatio boriti se protiv njega unatoč situaciji gdje nije zadovoljio potrebne kilograme. Način na koji je borba završila svakako ide tome u prilog. Tko zna, da je Benavidez izdržao još samo nekoliko sekundi, borba bi vjerojatno bila zaustavljena zbog obilnog krvarenja iz posjekotine koja je nastala nakon spomenutog sudara glavama. Ukoliko krvarenje ne bi uspjeli zaustaviti, borba bi se prekinula i poništila, odnosno proglasila "no contest".

Linker
27. travanj 2024 01:57