UFC

Whittaker objasnio zašto je Adesanya njegov najteži protivnik do sada

Robert Whittaker
Robert Whittaker smatra Israela Adesanyu svojim najtežim protivnikom do sada, no za to ima jedan vrlo zanimljiv razlog. Naime, kaže kako takvim smatra svakom protivnika koji ga u tom trenutku čeka u idućoj borbi.

Whittaker je o tome je li Adesanya njegov najteži protivnik upitan od strane fanova tijekom danas održanih otvorenih UFC 243 treninga u Melbourneu. UFC-ov prvak srednje kategorije je to potvrdio, ali je dao i jako zanimljivo objašnjenje zašto ga gleda na takav način.

"On je moj najteži ispit do sada, ali samo zbog toga što je moja iduća borba. Svaka iduća borba uvijek je najteža i svaki put moram biti najbolji što sam ikad bio", rekao je Whittaker koji će imati zadatak svom protivniku nanijeti prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri.

Ovo će biti prva Whittakerova borba ove godine te ujedno i prva obrana titule prvaka. Naravno, ako Israel Adesanya ne bude imao problema na vagi kao što se to u lipnju prošle godine dogodilo prvom Robertovom izazivaču, Yoelu Romeru. Prije toga je imao još jednu dogovorenu obranu, kad je zbog ozljede otkazao okršaj protiv Lukea Rockholda te jednu ovogodišnju, kad je otkazao borbu protiv Kelvina Gasteluma. Upravo tad je Adesanya borbom protiv Andersona Silve preuzeo poziciju "main eventa". Tim putem je osigurao poziciju u borbi za privremenu titulu, koju je osvojio. Tako je i došlo do ove borbe.

"Hvala vam što ste me čekali. U nedjelju ću napraviti pravi show za vas", obećao je Whittaker prisutnim fanovima.

Glavni program priredbe prema lokalnom australskom vremenu počinje točno u podne. Razlog tome je naravno prilagodba američkom tržištu, gdje će sve krenuti u "prime timeu". Za naše gledatelje to ponovno znači onu standardnu situaciju s glavnim programom u 4 sata ujutro. No, kao da već nismo navikli...

Linker
20. travanj 2024 09:32