Yair Rodriguez ponovno otkazao borbu protiv Magomedsharipova, zamjena se već ponudila

Yair Rodriguez doživio je ozljedu zbog koje je otkazao borbu protiv Zabita Magomedsharipova

Fanovi borilačkog sporta još su jednom ostali bez borbe kojoj su se veselili i jedne od općenito najatraktivnijih mogućih borbi u ovom trenutku. Yair Rodriuez zbog ozljede je otkazao borbu koju je trebao odraditi protiv Zabita Magomedsharipova, a to je potvrdio Dana White na konferenciji za medije u Las Vegasu.

 

Rodriguez je ozlijedio zglob na nozi, a White je spomenuo i frakturu te je sigurno otpao za borbu koja je trebala predvoditi UFC Fight Night 176, koji se održava 29. kolovoza u Las Vegasu. Borba neće biti pomaknuta za novi datum nego UFC već traži zamjensku opciju. Jedan se borac već ponudio.

Radi se o Calvinu Kattaru, koji se u studenom prošle godine već borio protiv Zabita na Fight Nightu u Moskvi te je poražen jednoglasnom sudačkom odlukom. Iako je ta borba predvodila priredbu u Rusiji, bila je ugovorena na tri runde i upravo tu leži razlog pobjede borca iz Čečenije. Naime, Zabit je dobio prve dvije runde, da bi u trećoj Kattar u potpunosti preuzeo kontrolu. Da je borba bila ugovorena na pet rundi, Kattar bi prema svemu sudeći u posljednje dvije ušao kao favorit. Ipak, UFC još uvijek nije reagirao na tu ponudu. Kattar je inače nakon spomenutog poraza nastupio još dva puta i upisao dvije pobjede.

Rodriguez je već jednom otkazao borbu protiv Magomedsharipova i to prije dvije godine, kad je bila ugovorena za UFC 228 priredbu. Talentirani Meksikanac inače nema sreće s ozljedama te je u šest godina unutar UFC-a uspio odraditi tek devet borbi (osam pobjeda i jedan poraz).

Magomedsharipov je slavio u svih šest dosadašnjih UFC borbi te je glavni kandidat za napad na titulu, no prije toga mu je potrebna pobjeda uz kvalitetan nastup u ovoj borbi. Tko god mu se pojavi kao zamjenski protivnik, njegov fokus svakako ostaje isti.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!