UFC

Yair Rodriguez ponovno otkazao borbu protiv Magomedsharipova, zamjena se već ponudila

Yair Rodriguez
 screenshot/YouTube
Yair Rodriguez doživio je ozljedu zbog koje je otkazao borbu protiv Zabita Magomedsharipova

Fanovi borilačkog sporta još su jednom ostali bez borbe kojoj su se veselili i jedne od općenito najatraktivnijih mogućih borbi u ovom trenutku. Yair Rodriuez zbog ozljede je otkazao borbu koju je trebao odraditi protiv Zabita Magomedsharipova, a to je potvrdio Dana White na konferenciji za medije u Las Vegasu.

Rodriguez je ozlijedio zglob na nozi, a White je spomenuo i frakturu te je sigurno otpao za borbu koja je trebala predvoditi UFC Fight Night 176, koji se održava 29. kolovoza u Las Vegasu. Borba neće biti pomaknuta za novi datum nego UFC već traži zamjensku opciju. Jedan se borac već ponudio.

Radi se o Calvinu Kattaru, koji se u studenom prošle godine već borio protiv Zabita na Fight Nightu u Moskvi te je poražen jednoglasnom sudačkom odlukom. Iako je ta borba predvodila priredbu u Rusiji, bila je ugovorena na tri runde i upravo tu leži razlog pobjede borca iz Čečenije. Naime, Zabit je dobio prve dvije runde, da bi u trećoj Kattar u potpunosti preuzeo kontrolu. Da je borba bila ugovorena na pet rundi, Kattar bi prema svemu sudeći u posljednje dvije ušao kao favorit. Ipak, UFC još uvijek nije reagirao na tu ponudu. Kattar je inače nakon spomenutog poraza nastupio još dva puta i upisao dvije pobjede.

Rodriguez je već jednom otkazao borbu protiv Magomedsharipova i to prije dvije godine, kad je bila ugovorena za UFC 228 priredbu. Talentirani Meksikanac inače nema sreće s ozljedama te je u šest godina unutar UFC-a uspio odraditi tek devet borbi (osam pobjeda i jedan poraz).

Magomedsharipov je slavio u svih šest dosadašnjih UFC borbi te je glavni kandidat za napad na titulu, no prije toga mu je potrebna pobjeda uz kvalitetan nastup u ovoj borbi. Tko god mu se pojavi kao zamjenski protivnik, njegov fokus svakako ostaje isti.

Linker
24. travanj 2024 08:01