UFC

Zabit Magomedsharipov vraća se u listopadu borbom na vrućem gostujućem terenu

Zabit Magomedsharipov
 Instagram
Nakon ožujka i najteže borbe njegove dosadašnje UFC karijere, koju mu je priuštio Jeremy Stephens, Zabit Magomedsharipov vraća se u listopadu još jednom vrlo zanimljivom borbom. Radit će se o "co-main" eventu UFC on ESPN 6 priredbe u Bostonu, a tamo ga čeka domaća uzdanica Calvin Kattar.

Zabit Magomedsharipov (17-1, 5-0 UFC) sve je oduševio u svoje prve četiri UFC borbe. Atraktivan stil, neočekivani potezi i efektne završnice ono su što krasi njegov borilački repertoar i vrlo brzo je došao do statusa najvećeg potencijala kategorije do 66 kilograma. Ipak, Jeremy Stephens bio je njegov prvi pravi ispit iz samog vrha, a pri polaganju istog nije oduševio. Pobijedio je u toj borbi, no jednu je rundu uvjerljivo izgubio, dok je u druge dvije samo napravio nešto više od protivnika, odnosno dovoljno za pobjedu.

Zbog svega što u toj borbi nije valjalo, nije se žurio brzo vratiti u Octagon nego se posvetio treningu u dvorani Marka Henryja i Ricarda Almeide. Prije svega se tu misli na taktičke finese i situacije u kojima nema drugu opciju ako mu ne upali ona prva. Ovih sedam i pol mjeseci bit će najduži vremenski razmak između njegove dvije borbe otkako je postao član UFC-a.

U Bostonu će ga 18. listopada čekati Calvin Kattar (20-3, 4-1 UFC), borac koji je tražio nastup u svom gradu otkako je najavljeno kako će Octagon sletjeti u TD Garden. UFC mu je odlučio ispuniti želju i stavili su ga na taj program, kojeg će predvoditi borba poluteške kategorije između Chrisa Weidmana i Dominicka Reyesa. Radi se o vrlo agresivnom borcu sjajnog boksa, koji bi samim svojim stilom mogao biti velik izazov odličnom Dagestancu. Na službenom rankingu perolake kategorije Kattar se nalazi na 11. mjestu, što je šest mjesta lošije od Magomedsharipova.

Linker
25. travanj 2024 11:38