UFC

Zašto Gaethje izbjegava hrvanje? Pred meč s Khabibom ponovno počela kružiti jedna Justinova izjava

Justin Gaethje i Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Iako još uvijek ne postoji službeni datum, priča oko velikog okršaja se zahuktava

Iako se zapravo radi o jednom odličnom hrvaču (NCAA Division I), UFC-ov privremeni prvak Justin Gaethje preferira borbu na nogama.

Gaethje je trenutno na nizu od četiri pobjede te je idući izazivač za neporaženog prvaka u lakoj kategoriji - Khabiba Nurmagomedova.

Ovaj 31-godišnji Amerikanac tijekom svoje impresivne karijere upisao je 22 pobjede i samo dva poraza, a upravo su se neki njegovi fanovi nakon mečeva u kojima su ga svladali Eddie Alvarez i Dustin Poirier često znali zapitati - "A gdje je hrvanje?"

Justinovi mečevi uvijek su akcijom nabijeni i atraktivni pa mu tako ni njegovi najveći obožavatelji nisu previše zamjerali na spomenutim porazima. No, ipak, ima onih koji se pitaju kada će Gaethje konačno početi ozbiljnije kombinirati udaračke tehnike sa svojom igrom u parteru?

Jednom je prigodom razgovarajući s Brendanom Schaubom u Below the Belt podcastu, Justin dao odgovor u kojem objašnjava da mu hrvanje jednostavno oduzima previše energije.

"Uvijek sam protiv toga jer postajem iscrpljen. Nakon sedam minuta borbe bih gotovo pa uvijek jedva hodao. Način na koji ja hrvam i radim sve druge stvari, nije način kojim se čuva energija", objasnio je tada Gaethje.

Iako je riječ o jednom njihovom razgovoru iz prošle godine, isti je ovih dana ponovno preplavio društvene mreže nakon što su brojni fanovi polako počeli analizirati i prognozirati Justinov okršaj s Khabibom. A upravo bi nam taj dvoboj mogao pokazati koliko je zapravo dobro njegovo hrvanje i može li s istim zaustaviti dominantnog Dagestanca.

Što vi mislite?

Linker
25. travanj 2024 06:11