K1 i Boks

(VIDEO) Mike Tyson objasnio kako se tijekom karijere nosio sa strahom

Mike Tyson
 Screenshot (YouTube)
Iako ga mnogi pamte kao jednog od najopakijih nokautera u povijesti, Mike Tyson (50-6-2 nc) priznaje kako "nikad nije mislio da se može nositi s time da je borac",  a u jednom je razgovoru ovih dana opisao i kako je prevladavao strah tijekom boksačke karijere.

Legendarni Iron Mike s 20 je godina postao najmlađi teškaški prvak u povijesti boksa. Dogodilo se to davne 1986. kada je tehničkim nokautom u drugoj rundi zaustavio Trevora Berbicka. Bila je to 28. Tysonova pobjeda iz isto toliko nastupa, a do kraja karijere upisao ih je ukupno 50.

Danas Tyson ima 53 godine, a u razgovoru s Kenanom Thompsonom osvrnuo se na svoj život u ringu i pritom progovorio o tome kako se nosio s nervozom i strahom pred svoje nastupe.

"Nikad nisam mislio da se mogu nositi s time da sam borac. To se jednostavno dogodilo. Uvijek ste nervozni (pred borbe, op.a.). Evo i sad sam. To je samo dio života. Iz svog iskustva vjerujem da je taj osjećaj koji nazivamo nervozom i strahom prirodni obrambeni mehanizam. Samo se dvije stvari mogu dogoditi kada imate taj osjećaj - ili ćete biti na visini zadatka ili ćete se 'smrznuti'. Treba se naučiti nositi s time", poručio je Tyson.

Upitan može li normalna osoba podnijeti njegov udarac, Mike je odgovorio:

"Što je to normalna osoba? To nema veze s time jeste li sportski tip, tu je riječ o srčanosti. Borbe imaju puno toga zajedničkog s moralom. Ne radi se o tome da ćete primiti udarac, radi se o tome jeste li spremni umrijeti. Takav je život. Kada se suočite s time, onda se više ne morate bojati."

Tyson je u istom razgovoru otkrio i da je ovih dana poprilično aktivan:

"Svaki dan vježbam. Vozim bicikl po sat vremena, sat vremena provedem na traci za trčanje i onda radim s lakšim utezima. Dovodim se u formu i za tjedan ili dva ću početi udarati vreću", zaključio je Iron Mike.

Linker
27. travanj 2024 13:33