Ostalo

(VIDEO) Poljaci izmislili 'Wotore', novi brutalni borilački sport! Pogledajte prvu borbu!

 screenshot
Iz Poljske nam dolazi novi borilački sport koji bi mogao dosegnuti veliku popularnost. Ime mu je Wotore, a zapravo je jedna posebna vrsta MMA-a u kojem borci nastupaju golih šaka, a ne postoji ograda ringa kao niti vremensko ograničenje rundi. Prije nekoliko dana organizirana je povijesna prva Wotore borbe. Pogledajte ju!

Wotore je nastao sredinom prošle godine, kad su se krenula stvarati pravila i tražiti borci koji bi bili spremni nastupiti na prvom turniru. U listopadu je postalo poznato kako je osnovana federacija i kako je poljska sportska komisija prihvatili Wotore kao novi borilački sport. 18. siječnja ove godine održana je prva priredba i to u zanimljivom dekoru unutar napuštenog zatvora.

Pravila ovog sporta vrlo su jednostavna. Ne postoje kategorije, kao niti runde, dok je posebno zanimljiv pogled na borilište. Riječ je o pravilnom ovalnom borilištu dijametra od 9 metara. Nalazi se na jedan metar visine iznad kanala u kojem se, radi dobivanja boljeg dekora, nalazi dim. Borci ne koriste rukavice i dozvoljeni su većinom svi udarci kao u unificiranim MMA pravilima. Načini za doći do pobjede jednaki su kao u MMA-u uz još jedan dodatak. Način za doći do pobjede je izbacivanje protivnika iz borilišta u spomenuti kanal, čime su organizatori pokušali eliminirati defenzivni način borbe. U slučaju borbe na nogama, dovoljno ga je izbaciti van, dok je slučaju borbe na parteru bitno da borac s obje ruke dotakne tlo izvan borilišta. Ako se ne to ne dogodi, a borac je vani (kao što se dogodilo u videu ispod teksta), borci se vraćaju u početni borbeni položaj.

Prva priredba donijela je borbu koja je prisutnima trebala prezentirati kako će Wotore izgledati. U njoj su nastupili 100 kilograma teški 23-godišnji profesionalni MMA borac Marek Samociuk i pet godina stariji te 23 kilograma lakši muay thai borac, Damian Majewski. Sve zajedno, od samog njihovog ulaska do borilišta, odrađeno je uz vrlo zanimljivu scenografiju i zvučnu podlogu.

Što se tiče ambicija ove promocije, uskoro bi trebalo biti poznato kad će se održati njihova prva priredba, odnosno turnir 16 boraca po eliminacijskom sistemu i to u jednoj večeri. PPV prijenose istog već su počeli prodavati na svojoj web stranici. Što se tiče spomenute prve borbe, njenu snimku možete pogledati ispod teksta, a ako vas detaljnije zanimaju pravila, kliknite OVDJE.

Linker
29. travanj 2024 10:12