Ostalo

Poznate su zarade BKFC-ovih boraca: Mike Perry dobio honorar u rangu UFC-ovih prvaka, jedna borkinja zaradila sramotan iznos

Mike Perry

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Najveća organizacija u boksu bez rukavica pojedine borce jako dobro plaća, ali manje poznati borci debelo su potplaćeni

Proteklog vikenda u Kaliforniji se održao veliki BKFC: Knuckle Mania 4 event. BKFC-ove priredbe koje nose naziv ‘‘Knuckle Mania‘‘ obično su velike priredbe s pregršt zvučnih imena na ‘‘fight cardu‘‘.

Tako je Mike Perry predvodio Knuckle Mania 4 event, a ‘‘Platinum‘‘ je u ovim trenucima vjerojatno i najpopularniji borac u ‘‘bare knuckle‘‘ boksu. Perry je trebao samo 60 sekundi kako bi porazio Thiaga Alvesa, legendarnog UFC-ovog veterana. ‘‘Pitbull‘‘ je daleko od svojih najboljih dana i protiv Perryja upisao je najbrži poraz u svojoj borilačko karijeri.

Lorenzo Hunt, BKFC-ov prvak poluteške i kruzer kategorije, pokušao je dodati treći pojas u svoju kolekciju. Hunt se borio za titulu prvaka u teškoj kategoriji, ali Mick Terrill porazio ga je već u prvoj rundi. Lorenzo je nezgodno pao tijekom nokdauna, ozlijedio je lakat i nije mogao nastaviti s borbom.

Ben Rothwell porazio je Todda Duffeeja u prvoj rundi, a ozljeda je kumovala prekidu tog meča također. Publika je mogla uživati i u novim nastupima Juliana Lanea, Alfreda Angula, Crystal Pittman itd.

Ono što je također zanimljivo u vezi borilačkih evenata koji se održe unutar Kalifornije, svakako su podaci o zaradama boraca. Atletska komisija u Kaliforniji (CSAC) jedna je od komisija koja objavljuje službene podatke o zaradi boraca. Radi se o zaradi koja uključuje osnovni honorar, odnosno, sve dodatne zarade od sponzora ili prodaje PPV-a nisu uključene u ovu tablicu.

Kad su u pitanju honorari, Mike Perry uvjerljivo prednjači. 600 tisuća dolara zaradio je bivši UFC-ov borac za pobjedu nad Thiagom Alvesom. Radi se o honoraru u rangu UFC-ovih prvaka, jer usporedbe radi, UFC 298 ranije ove godine održao se u Kaliforniji.

Alexander Volkanovski i Ilia Topuria predvodili su taj event, a slavio je Topuria nokautom u drugoj rundi. Ilia je za pobjedu nad Volkanovskim zaradio 350 tisuća dolara honorara, a naknadno je dobio bonus za izvedbu. Time je njegova zarada zaokružena na 400 tisuća dolara, što je 200 tisuća manje od honorara Mikea Perryja u BKFC-u. Alexander Volkanovski bio je najplaćeniji borac na UFC 298 eventu, a njegov honorar iznosio je 750 tisuća američkih dolara, ipak nešto više od Perryjevog.

Robert Whittaker zaradio je 400 tisuća dolara kao i Ilia Topuria, dok su Paulo Costa i Mackenzie Dern uprihodili 250 tisuća dolara.

Mnogi su ostali iznenađeni činjenicom da je Henry Cejudo kao nekadašnji prvak dvaju težinskih kategorija, zaradio ‘‘samo‘‘ 150 tisuća dolara za meč protiv Meraba Dvalishvilija. Ian Garry kao nadolazeća UFC-ova zvijezda također se ne može pohvaliti pretjerano izdašnim honorarom. Irac je porazio Geoffa Neala zaradio je 110 tisuća dolara. U slučaju poraza, Garry bi kući otišao s 55 tisuća dolara.

Vratimo li se na BKFC-ovu listu honorara, uočit ćete kako je Thiago Alves također uprihodio novac na razini bolje plaćenih UFC-ovih boraca. ‘‘Pitbull‘‘ je zaradio 200 tisuća dolara u porazu od Perryja.

Ben Rothwell treći je najplaćeniji borac na Knuckle Mania 4 eventu, a njegova zarada iznosi 150 tisuća dolara. Mick Terrill i Lorenzo Hunt kao borci koji su nastupili u borbi za pojas teške kategorije, zaradili su po 100 tisuća dolara svaki. Svi ostali borci ostali su ispod 100 tisuća dolara.

Ono gdje se nameće glavna razlika između UFC-a i BKFC-a svakako su zarade manje poznatih imena na ‘‘cardu‘‘. Tako je više od polovice boraca koji su nastupili na Knuckle Mania 4 eventu ostalo na honoraru manjem od 10 tisuća dolara, dok nitko od sudionika UFC 298 priredbe nije zaradio manje od 10 tisuća dolara. Poražavajuć je podatak da je Sydney Smith za nastup na ‘‘main cardu‘‘ BKFC-ovog eventa zaradila 500 dolara!

Ukupno 24 borca nastupila su na UFC 298, a 3,79 milijuna dolara iznos je honorara koji je UFC raspodijelio na 24 borca. 24 borca nastupila su i na BKFC-ovom eventu u Kaliforniji, ali ukupna zarada iznosi 1,369 milijuna dolara.

Linker
14. svibanj 2024 00:32