UFC

(VIDEO) Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: UFC Fight Night 172

 UFC
Već za vikend čeka nas nova UFC priredba, Fight Night Benavidez vs. Figueiredo II

Što je najvažnije za znati?

Treća UFC priredba u samo tjedan dana donosi borbu za titulu muha kategorije, ponovljeni ogled Deivesona Figueireda i Josepha Benavideza. Oni su se već susreli posljednjeg dana veljače, kad je Figueiredo slavio prekidom u drugoj rundi. Pojas tim putem nije osvojio, budući da na vaganju dan ranije nije zadovoljio granicu kategorije. Osim toga, prije nokauta se dogodio nehotični sudac glavama, nakon kojeg je bilo očito da je Benavidez ostao uzdrman, što je Brazilac kapitalizirao. No, nakon nadolazećeg vikenda bi to sve moglo biti zaboravljeno. Ukoliko se ne ponove problemi s viškom kilograma, UFC bi trebao dobiti novog prvaka muha kategorije, čiji je pojas u prosincu prošle godine napustio Henry Cejudo.

Mnogima će još zanimljivija biti sunaslovna borba, ogled srednje kategorije između Jacka Hermanssona i Kelvina Gasteluma. Oba ova "contendera" dolaze iza poraza, ali imaju priliku nakon samo jedne borbe ponovno istaknuti svoju kandidaturu za napad na vrh. S druge strane, poraz bi bilo kojeg od njih na neko vrijeme udaljio od takvih ambicija. Priredba bi mogla odmah donijeti i idućeg izazivača u muha kategoriji, budući da će glavni program otvoriti Alexandre Pantoja i Askar Askarov.

Gdje i kad se priredba održava?

U pitanju je treća priredba koju će UFC održati na Fight Islandu, odnosno na Yas otoku u Abu Dhabiju. Uvodni program priredbe počinje u subotu, u 23 sata, dok je glavni na rasporedu od 2 sata iza ponoći.

Na koja imena posebno pripaziti?

UFC se potvrdio složiti vrlo zanimljiv program prepun talenata, ali i nekih već dokazanih imena, uz vrlo dobra i itekako smislena uparivanja. Tako svakako vrijedi naglasiti da se na glavnom programu nalazi Marc Diakiese, britanski borac koji je impresivno započeo svoju UFC karijeru, da bi onda naglo naredao nekoliko poraza, no sad je ponovno na onom pravom putu. Ovog puta ga čeka impresivni Kirgistanac Rafael Fiziev, borac izuzetno popularan u svojoj domovini. Popularan do te razine da su njegovi fanovi doslovno bombardirali Instagram profil njegovog protivnika svojim komentarima. Tu je i Ariane Lipski, bivša KSW prvakinja koja je u UFC došla uz velika očekivanja. Nakon dva poraza napokon je u prošlom nastupu upisala pobjedu, a sad će drugu pokušati ostvariti preko Luane Caroline.

Uvodni program ugostit će jednog od većih talenata lakših kategorija, Granta Dawsona. On će svoju četvrtu UFC pobjedu u četiri nastupa tražiti protiv Nada Narimanija. U Octagon se vraća i popularni Irac, Joseph Duffy, borbom protiv Joela Alvareza, a tu je i sjajan duel bantam kategorije između još jednog pomalo posrnulog velikog potencijala, Bretta Johnsa i Montela Jacksona. Napokon ćemo gledati i teškaše. Program će otvoriti Sergey Spivak i Carlos Felipe.

Kompletan raspored borbi

Glavni program

Muha (57 kg): #1 Deiveson Figueiredo (18-1, 7-1 UFC) vs. #2 Joseph Benavidez (18-6, 15-4 UFC)

Srednja (84 kg): #6 Jack Hermansson (20-5, 7-3 UFC) vs. #7 Kelvin Gastelum (15-5, 10-5 UFC)

Laka (70 kg): Marc Diakiese (14-3, 5-3 UFC) vs. Rafael Fiziev (7-1, 1-1 UFC)

Ženska muha (57 kg): Ariane Lipski (12-5, 1-2 UFC) vs. Luana Carolina (6-1, 1-0 UFC)

Muha (57 kg): #4 Alexandre Pantoja (22-4, 6-2 UFC) vs. #7 Askar Askarov (11-0-1, 1-0-1 UFC)

Uvodni program

Poluteška (93 kg): Khadis Ibragimov vs. Roman Dolidze

Međukategorija (68kg): Grant Dawson vs. Nad Narimani

Laka (70 kg): Joseph Duffy vs. Joel Álvarez

Bantam (61.5 kg): Brett Johns vs. Montel Jackson

Perolaka (66 kg): Malcolm Gordon vs. Amir Albazi

Laka (70 kg): Davi Ramos vs. Arman Tsarukyan

Teška (+93 kg): Sergey Spivak vs. Carlos Felipe

Linker
27. travanj 2024 09:02