UFC

(VIDEO) UFC se prisjetio jedne od najluđih priča: Kako su Nick Diaz i Joe Riggs borbu nastavili u bolnici!

 screenshot
Jedna od najluđih priča iz UFC povijesti svakako je vezana uz UFC 57 borbu između Joea Riggsa i Nicka Diaza. I to ne toliko na ono što su prikazali u Octagonu nego kasnije. Naime, njihov okršaj nastavio se na bolničkim hodnicima.

UFC je putem svog Fight Pass servisa pokrenuo novi serijal imena "Fightlore" kroz koji će se prisjetiti nekih zanimljivih događaja koji su vezani uz promociju, ali su se većinom dogodili izvan Octagona. Prvi takav slučaj dolazi iz 2006. godine s UFC 57 priredbe. Njen glavni program otvorili su Joe Riggs i Nick Diaz. Riggs je u borbi upisao pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, no tu nije bio kraj. Okršaj se nastavio na hodniku bolnice u koju su obojica nakon borbe otpremljeni.

Već na vaganju je ovaj dvojac, koji se nikad prije nije susreo, bilo potrebno razdvajati. Tada 22-godišnji Diaz i 23-godišnji Riggs bile su mlade UFC-ove zvijezde u nastanku i bitna je to bila borba za obojicu. No, nisu se očekivale takve tenzije. Iste su se prenijele u borbu koja je bila izuzetno žestoka. Diaz je bolje otvorio i uzeo je prvu rundu, da bi onda Riggs podigao kvalitetu svog nastupa te je došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca. Budući da su se nakon borbe mirno pozdravili, očekivalo se da je ratne sjekira zakopana. No, kad s jedne strane imate braću Diaz, teško da u bilo što možete biti u potpunosti sigurni.

Ovaj UFC-ov dokumentarno-animirani film otkriva što se zapravo dogodilo nakon što su Diaz i Riggs otpremljeni u bolnicu na pretrage. Riggs je došao prvi i odmah je u hodniku stavljen na infuziju. Nakon njega je došao Diaz, u društvu brata Natea te je primijetio Riggsa i krenuo ga provocirati, pitati se kako ga je mogao pobijediti kad se sad ne može ustati i mora biti na infuziji. Diaz je kasnije otpremljen u jednu ordinaciju pokraj je Riggs prolazio dok je nosio urin na pregled. Kratko se zaustavio, razmijenili su još par riječi, da bi Riggs nastavio dalje. U jednom trenutku čuo je kako se Diaz ustaje, a iduće što je osjetio bila je šaka. Riggs je pao, udario glavom o pod te je ostao bez zuba. Nakon što je ustao, krenuli su hrvati. Uskoro se borbi priključio i Nate, a to se nastavilo sve dok zaštitari nisu došli i uklonili Nicka Diaza.

Ovo što smo opisali je naravno samo dio cijele priče koja je dokumentirana u 20-minutnom uratku na UFC Fight Pass servisu. Ako još uvijek niste njegovi korisnici, ispod teksta možete pogledati službenu najavu ove epizode.

Linker
30. travanj 2024 15:25