UFC

Zaslužuju li braća Diaz mjesto u UFC-ovoj Kući slavnih? ‘Ako sam ja uvršten, definitivno treba i njih uvrstiti‘

Image: 317438230, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia

 FRANCIS SPECKER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Francis Specker/alamy/alamy/profimedia
UFC-ov komentator i nekadašnji prvak srednje kategorije, Michael Bisping, osvrnuo se na zanimljivu temu

UFC-ova Kuća slavnih sve češće predmet je rasprave među MMA analitičarima, a ranije ove godine Daniel Cormier oštro se protivio potencijalnom ulasku Jima Millera u Kuću slavnih.

‘‘DC‘‘ je isticao kako nije dovoljno biti rekorder po broju nastupa i broju pobjeda te je inzistirao da član Kuće slavnih mora imati neka značajna postignuća ako želi biti uvršten među slavne. Tu je naravno mislio na osvajanje titule prvaka, ali unatoč njegovom mišljenju, Jim Miller vjerojatno ima rezervirano mjesto u UFC-ovoj Kući slavnih, a jednom kada se povuče iz sporta, čeka ga ulazak u ‘‘Hall of Fame‘‘.

Kad je u pitanju UFC-ova Kuća slavnih, teme se dotaknuo i Michael Bisping. U njegovom fokusu nije bio Jim Miller, nego braća Diaz, Nick i Nate. Niti jedan od njih dvojice nikada nije osvojio UFC-ovu titulu prvaka, ali radi se o kultnim borcima koji su dugi niz godina zabavljali UFC-ove fanove. Bisping smatra da uopće nije upitno zaslužuju li ući u ‘‘HOF‘‘.

‘‘Zaslužuju li ovi dečki biti u Kući slavnih? Moj Bože, naravno da zaslužuju, bez ikakve dileme. Nije uopće upitno. Obojica zaslužuju, Nick Diaz vjerojatno i više od Natea Diaza. Nate Diaz je naravno globalna senzacija. Pobjeda i poraz protiv McGregora mečevi su koji su prodali ponajviše PPV-a i ljudi jednostavno vole tog tipa. Vole gledati njegove mečeve.‘‘, zaključio je Michael na svom YouTube kanalu.

Dakle, unatoč manjku titula u njihovoj vitrini, Bisping smatra da ne možemo samo tako preći preko njihovih pobjeda, ali njihov utjecaj na borilačku javnost ono je što ih ističe nad mnogima.

‘‘Kada prođe 20, 30, 40, 50 ili 100 godina, oni zaslužuju biti upamćeni. Obojica se ističu kao dvojica najagresivnijih boraca, uvijek spremnih, opasnih u svim segmentima i s mnoštvom pratitelja. Kako možemo zaboraviti na takve ljude? Ako su mene uvrstili u Kuću slavnih, Nick i Nate Diaz definitivno zaslužuju biti tamo.‘‘, objasnio je Bisping kojeg je UFC 2019. godine uvrstio u svoj ‘‘Hall of Fame‘‘.

Linker
29. travanj 2024 06:48