K1 i Boks

(VIDEO) Wilder i Fury puno teži nego u prvom susretu, između njih čak 19 kilograma razlike!

Deontay Wilder i Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AFP
Deontay Wilder i Tyson Fury odradili su i posljednju obvezu uoči velikog boksačkog okršaja koji će se u noći sa subote na nedjelju održati u Las Vegasu. Na u petak navečer održanom vaganju okupilo se nekoliko tisuća navijača. Većina njih bila je naklonjena 'Kralju Cigana' koji je, baš kao i WBC-ov prvak, bio puno teži nego u njihovom prvom susretu.

Sve je spremno! Još samo jedan dan dijeli nas do velikog revanša u kojem će se 15 mjeseci nakon prvog dvoboja u ringu po drugi puta naći aktualni WBC-ov prvak Deontay Wilder i nekadašnji vladar teške kategorije, a danas ponovno izazivač - Tyson Fury.

Sasvim očekivano, svjetski prvak pojavio se pred okupljenima značajno lakši od svog suparnika. Vaga je, naime, kod 'Brončanog bombardera' pokazala 104.8 kilograma, dok je 'Kralj Cigana' imao čak 19 više, odnosno dan uoči meča bio je na 123.8.

Podsjetimo, u prosincu 2018. godine sraz Wildera i Furyja završio je neodlučeno i već tada je bilo jasno da ćemo jednog dana gledati njihov revanš. Iako je Fury izgledao sjajno kroz veći dio tog dvoboja, oni najznačajniji trenuci pripali su Wilderu koji je teškaša iz Manchestera dva puta slao na pod, ali ovaj se oba puta pridigao i na kraju dočekao čitanje sudačkih kartica.

Spomenimo i kako je kod prvog meča Tyson imao 20 kilograma više od aktualnog prvaka. Fury je tada bio na 116.2, a američki teškaš na 96.3 kilograma.

Vaganje pred ovaj meč proteklo je u jednoj drugačijoj i nesvakidašnjoj boksačkoj atmosferi. Naime, zbog naguravanja na u srijedu održanoj press konferenciji Sportska komisija države Nevade odlučila je da će ovoga puta nakon vaganja izostati tradicionalno sučeljavanje.

Bila je to odluka koja je rastužila milijune navijača, ali i razbjesnila promotore.

"U 25 godina, koliko se bavim boksom, nikada nisam vidio da jedno administrativno tijelo uskače i zabranjuje sučeljavanje licem u lice. To je vrlo bitan trenutak prije meča. Jednostavno sam šokiran", izjavio je još uoči vaganja Todd duBoef, predsjednik Top Ranka, promotorske kuće koja stoji iza Tysona Furyja.

A kako je protekla ova ceremonija i što smo to dobili umjesto sučeljavanja, najbolje da provjerite sami u nastavku članka.

Linker
03. svibanj 2024 12:50