UFC

White ponovno udario po medijima: 'MMA novinari su najveći slabići na svijetu, pogledajte ih samo!'

 Screenshot
Za razliku od uobičajenih situacija, gdje se Dana White putem medija obraća fanovima, ovog puta se predsjednik UFC-a obratio izravno fanovima i to tako da je najžešće do sada kritizirao MMA medije. Zapravo, MMA novinare nazvao je najvećim slabičima na svijetu.

White je ovih dana vrlo "kratkog fitilja". To ne treba čuditi jer situacija u svijetu je takva da rijetko tko može normalno funkcionirati. No, kod njega je situacija malo ekstremnija. Već par dana obračunava se s medijima koji opravdano izražavaju sumnju u održavanje UFC 249 priredbe, no ovog puta je otišao korak dalje.

Predsjednik UFC-a i prvak velter kategorije, Kamar Usman, odradili su prijenos uživo na Instagramu, tijekom kojeg je White krenuo kritizirati medije zbog sumnji koje ovih dana izražavaju.

"Ovako vam stvari stoje. Mi ćemo se vratiti prije nego bilo koji drugi sport jer smo drugačiji. Mi imamo svoju vlastitu dvoranu tako da ćemo do kraja godine ispuniti obaveze prema svih borcima koje imamo", rekao je White, da bi se onda okrenuo medijima koji s razlogom gaje sumnje u to kako je White u stanju ostvariti sve što je najavio:

"Otiđite na internet i pogledajte te ljude. Ovo što ću reći nije napad nego činjenica. Najveći slabići na planetu zemlji za medije prate najopakiji sport na svijetu. I što onda očekivati da će oni reći?"

Ljutiti White nakon toga se okrenuo onome što smatra svojim poslom. Kaže kako ne može dozvoliti nikakva otkazivanja jer mu je cilj podmiriti svoje obaveze prema svim borcima i zaposlenicima.

"Imam 350 zaposlenika koji rade za nas. Multimilijarderske tvrtke u ovom trenutku otpuštaju svoje djelatnike. Mi nismo otpustili niti jednu osobu. Svaki borac koji se bori za nas do kraja će se godine boriti tri puta. Naš raspored će se nastaviti i svi će biti plaćeni. Bit ćemo prvi sport koji će se vratiti. Mediji mogu govoriti što god im je volja. Oni nemaju posao nahraniti obitelji, ne moraju se brinuti za ovoliko ljudi. Nemaju ljude koji računaju na njih i ljude kojima moraju biti podrška. Naš je posao pobrinuti se za ljude i osigurati zdravlje svim borcima. Uvjeravam vas kako je svaki borac sa mnom puno sigurniji nego kod vlastite kuće. Rekao sam svima na našem rosteru, ako imaju ikakvu lošu situaciju neka mi se obrate i ja ću napraviti sve što je u mojoj moći da pomognem", završio je svoje obraćanje White.

Još je pet dana preostalo do novog sastanka u Nevadi, a White se nada kako će se situacija stabilizirati te da će priredbe pod kontroliranim uvjetima u Las Vegasu biti moguće održavati. Tada bi UFC-ov APEX postao središnje mjesto borilačkog sporta, a možda na neko vrijeme i "mainstream" sporta u cijelosti. UFC bi na kraju, ako se ostvare Whiteovi planovi, od cijele ove situacije mogao itekako profitirati.

Linker
02. svibanj 2024 13:02