UFC

Whitea ne zanima treća borba Nunes i Shevchenko: 'To nije prava borba za Valentinu'

Shevchenko vs. Nunes
 screenshot
Dana White trenutno nije zainteresiran za 'superfight' između Amande Nunes i Valentine Shevchenko

Treća međusobna borba Amande Nunes i Valentine Shevchenko, danas dvije dominantne prvakinje u tri UFC-ove ženske kategorije, nije nešto što u ovom trenutku zanima Danu Whitea, predsjednika UFC-a. Naime, jedan novinar upitao ga je o toj borbi na konferenciji za medije nakon UFC 250 priredbe, gdje je Nunes došla do još jedne uvjerljive pobjede. Kako je Shevchenko i dalje ona kojoj joj je, unutar njenog trenutnog pobjedničkog niza, došla najbliže te je jednako dominantna u svojoj diviziji, ta borba izgleda vrlo intrigantno. No, ne i predsjedniku UFC-a, koji je tu ideju odmah odbacio.

"Po treći put? Nakon što je Amanda pobijedila dva puta? Ne vidim po čemu bi to bila dobra borba za Valentinu. Prije svega, pogledajte Amandu, ona je trenutno kraljica dvije divizije. Mislim da ćete prije vidjeti još nekoliko pobjeda Weili Zhang i tu borbu, nego da se Valentina ponovno bori protiv Amande", rekao je White.

Prva borba Nunes i Shevchenko održala se u ožujku 2016. godine, na UFC 196 priredbi. Nunes je tada zasluženo slavila jednoglasnom odlukom, izborivši napad na titulu prvakinje koju je četiri mjeseca kasnije osvojila. Druga borba, održana na UFC 215 priredbi u srpnju 2017. godine, bila je puno neizvjesnija. Nunes je titulu obranila nakon žestokih pet rundi i to podijeljenom sudačkom odlukom s kojom se mnogi nisu složili. Valentina se nakon te borbe spustila u novoosnovanu muha kategoriju, čija je dominantna vladarica u ovom trenutku. No, upravo ta sudačka odluka iz druge borbe je jako dobra reference za novu borbu dvije najdominantnije borkinje svijeta. Osim toga, Shevchenko je na vaganje za tu borbu došla čak jedan kilogram ispod granice te je u Octagonu bila puno manje borkinja, no svejedno je uspješno parirala na apsolutno svim poljima.

Što se tiče "superfighta" kakav je White namijenio Valentini, pred Weili Zhang je težak posao zadržavanja titule prvakinje. Ako ju uspije ostaviti u svom vlasništvu pokraj Rose Namajunas, Tatiane Suarez ili eventualnog revanša protiv Jessice Andrade, ta će borba itekako imati smisla. No, kad White to izgovara, to zvuči kao nešto u što je potpuno siguran, a ne valja se igrati s takvim prognozama. Po mnogima je Kineskinja trebala izgubiti već borbu protiv Joanne Jedrzejczyk.

Linker
27. travanj 2024 17:58