K1 i Boks

Wilder ipak nije završio u bolnici, uho su mu šivali u svlačionici

Deontay Wilder i Tyson Fury
 John Gurzinski / AFP
Deontay Wilder izgubio je revanš protiv Tysona Furyja, a time i pojas WBC-ovog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Nije uspio jedanaesti put obraniti titulu i nadmašiti Muhammada Alija, ali prema ugovoru ima pravo na treći meč i priliku za iskupljenje.

Iako je tako bilo najavljeno, Wilder nakon meča ipak nije odveden u bolnicu zbog pretrpljenih ozljeda u borbi s Furyjem. "Kralj Cigana" ga je nadboksao i dvaput rušio prije nego što je to u sedmoj rundi učinio i posljednji put, a onda je iz Wilderovog kuta doletio ručnik i borba je prekinuta.

Sada bivši prvak tešku je ozljedu zadobio u drugoj rundi udarcem u uho, nakon kojeg više nije bio isti. Kada je Wilder upitao svog pomoćnog trenera Marka Brelanda zašto je zaustavio meč, odgovorio mu je "zbog tvojeg uha".

Međutim, nisu se svi u Wilderovom timu složili s tim potezom, a glavni trener Jay Deas želio je da se borba nastavi.

Kako je potvrđeno iz Wilderovog tima, Amerikanac nije otišao u bolnicu nakon meča, već je zbrinut odmah u svlačionici, a na press konferenciji nakon meča nije se pojavio jer je zadržan zbog davanja uzorka za doping-test.

"Imao je malu posjekotinu u uhu, to možda utjecalo na njegovu ravnotežu. Dobio je nekoliko šavova. Bila je to teška borba", rekao je Deas.

Linker
05. svibanj 2024 16:40