K1 i Boks

Bivši svjetski prvak savjetuje Ngannoua: ‘Mora mu se približiti, a onda baciti najsretniji udarac svoga života. Nema druge!‘

Francis Ngannou

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Po njemu, distanca je ključ svega

Bivši neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson vjeruje da će Francis Ngannou, bivši UFC prvak, biti bolji nego što mnogi očekuju kada se suprotstavi Tysonu Furyju. Iako je Ngannou veliki autsajder, Tyson očekuje da će biti bolji nego što mnogi promatrači predviđaju.

"Mislim da će se jako dobro snaći, da. Sve je to iskustvo u borbama, samo mora zapamtiti da ne koristi stopala, što zapravo nikad nije radio. On je pravi moćni udarač, jako brz za velikog tipa od gotovo 120 kilograma. Mislim da će proći bolje nego što većina ljudi vjeruje", rekao je Tyson, koji trenira s njim te zna njegove mogućnosti, a neki drugi legendarni boksači dali su svoj obol što Kamerunac mora napraviti u ovom meču.

Bivši svjetski prvak Carl Frampton objasnio je da Ngannou mora eliminirati bilo kakvu distancu između njega i Furyja da bi imao priliku nokautirati ga.

“Mora se pokušati približiti. Ako se približi, znam da je to boks, ali upotrijebi svoju hrvačku snagu da ga malo ‘stisneš‘, pokušaš nametnuti svoju snagu. Lakše je to reći nego učiniti kada se suočite s Furyjem, koji je čudovište od čovjeka. Ako se distanca uopće stvori, Tyson Fury će samo... Mislim, to će biti samo normalni dan u uredu za njega. Približi se, upotrijebi svoju snagu i moli se Bogu da zadaš najsretniji udarac svog života", rekao je Frampton za TNT Sports.

Fury je izvan ringa od prošlog prosinca, kada je pretukao i zaustavio Dereka Chisoru. Bilo je pokušaja da se osigura nekoliko drugih protivnika, kao što su Oleksandr Usyk, Anthony Joshua, Zhilei Zhang i Andy Ruiz - ali iz ovog ili onog razloga nitko od tih protivnika zasad neće u ring s njim, tako da je izbor pao na bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije. Podsjetimo, meč se održava 28. listopada u Rijadu.

Linker
28. travanj 2024 06:49