K1 i Boks

‘Sviđa mi se njegov stil, jako dobro udara!‘ Autor najvećeg boksačkog iznenađenja u povijesti predvidio meč Furyja i Ngannoua

Buster Douglas i Mike Tyson

 SCREENSHOT (YOUTUBE, TW MMA)
Kada bi Ngannou nokautirao Furyja, to bi išlo uz bok tom iznenađenju

Datum 11. veljače 1990. zauvijek je urezan u povijest boksa kao noć u kojoj je Buster Douglas izazvao nedvojbeno najveće iznenađenje koju je sport ikada vidio pobijedivši Mikea Tysona – ali vidi li da se nešto slično događa kada Francis Ngannou odradi svoj profesionalni boksački debi protiv WBC prvaka Tysona Furyja?

Tyson je bio neporaženi i neprikosnoveni prvak svijeta u teškoj kategoriji koji je ulazio u borbu s Douglasom, ali je u to vrijeme imao dosta problema izvan ringa. Od njega se i dalje očekivalo da će pobijediti u borbi – najavljivanoj kao "Tyson se vratio" – ali Douglas je dominirao svojim udarcem i desnom rukom.

Ogromni autsajder na kladionicama srušen je aperkatom u 8. rundi nakon što je kontrolirao natjecanje. Pribrao se i gotovo zaustavio Tysona u sljedećem poglavlju prije nego što je iskoristio svoj uspjeh i srušio šampiona prvi put u karijeri u 10. rundi, čime je naposljetku osigurao legendarnu pobjedu.

Govoreći za ES News, Douglasa su pitali koja je po njegovom mišljenju bila druga najveća pobjeda u teškom boksu nakon njegove, a on se odlučio za povijesnu noć 2019. u Madison Square Gardenu kada je Andy Ruiz Jr pobijedio Joshuu.

Zatim su ga pitali tko će pobijediti između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua kada se par sukobi 28. listopada u Rijadu. Kada bi Ngannou nokautirao Furyja, to bi išlo uz bok tom iznenađenju, ali nažalost po njega, Douglas jednostavno ne vidi da se to događa.

"Fury, jer on je dobar boksač, sviđa mi se njegov stil, dobar boksač, dobro udara."

Prođe li Fury kroz sljedeću borbu, mnoštvo ud(v)arača čeka svoju priliku, a vidjet ćemo što je iduće za njega - ali tek nakon kraja idućeg mjeseca.

Linker
27. travanj 2024 11:05