K1 i Boks

Derek Chisora tvrdi da svi žele boksati protiv jednog teškaša: ‘Fury i Wilder žele taj meč, on je atrakcija‘

Derek Chisora

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Iskusni britanski teškaš imenovao je boksača za kojeg smatra da može birati svog sljedećeg protivnika

Borba Oleksandra Usyka i Tysona Furyja definitivno je najiščekivanija borba u teškoj kategoriji i svi boksački fanovi nadaju se ugovaranju tog meča. Upitno je ipak hoće li se Ukrajinac i Britanac ikada uspjeti dogovoriti za meč u kojem bi pobjednik postao apsolutnim prvakom svijeta.

Dok čekamo rasplet te situacije, svoju priliku strpljivo čeka Filip Hrgović, a napad na titulu u nadolazećem periodu očekivat će još neki boksači. Ukoliko Anthony Joshua i Deontay Wilder ugovore međusobni obračun, pobjednik tog meča vjerojatno će postati obveznim WBC-ovim izazivačem, a tu je još pregršt teškaša koji pucaju na sam vrh (Andy Ruiz, Jared Anderson, Frank Sanchez, Zhilei Zhang...).

Iako je svjetska titula vrhunac karijere jednog profesionalnog boksača, iskusni Derek Chisora smatra da jedan teškaš privlači veću pažnju od ovih teškaša koji drže titulu svjetskog prvaka. Prema navodima Chisore, svaki teškaš objeručke bi prihvatio meč protiv Anthonyja Joshue, jer radi se o najpopularnijem imenu u teškoj kategoriji.

‘‘Wilder je tu, Tyson Fury je tu, a Joshua je također prisutan. Ova dvojica (Wilder i Fury) žele se boriti protiv njega, ali ‘AJ‘ vuče poteze i on je osoba za volanom. On može sjesti na svoj kauč i čekati poziv. Fury se želi boriti protiv njega, Wilder također. Svi se zapravo žele boriti protiv njega (Joshue) zato što je najveća atrakcija.‘‘, pojasnio je Chisora za IFL TV, a zatim je potvrdio da je i on jedan od zainteresiranih za taj meč.

‘‘Ja? Borio bih se protiv njega svaki dan. Svakog dana ga zovem i pitam želi li se boriti. Ali tko zna, nikad se ne zna.‘‘, zaključio je Derek.

Chisora je svoj trenutno posljednji nastup odradio 12. kolovoza (osmi mjesec) na eventu koji su predvodili Joshua i Robert Helenius. Derek je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Geralda Washingtona, a sada priželjkuje novi veliki meč. Male su šanse da će ugovoriti meč protiv Joshue, ali mnoštvo je mogućnosti za iskusnog Chisoru.

Linker
27. travanj 2024 18:54