K1 i Boks

Ivana Habazin nakon osvajanja svjetske titule: ‘Dugujem 80.000 eura, Bog nagradi žrtvu!‘

Habazin i majka pokojnoga Dražena Petrovića

 GORAN MEHKEK Cropix
Kako je samo lijepo konstatirati, Hrvatska ima svjetsku prvakinju! Ivana Habazin usred Zagreba treći put na krovu svijeta

Hrvatska boksačica rodom iz Zlatara Ivana Habazin (22-5, 7 KO) po treći put je osvojila svjetsku titulu. U Košarkaškom centru Dražen Petrović sinoć je ujedinjenom odlukom sudaca (99-92, 97-93, 98-92) dominantno pobijedila Mađaricu Kingu Magyar (14-4, 6 KO). Ovom pobjedom naša najbolja boksačica osvojila je WBA i WBC "interim" titulu u velter kategoriji.

"Uvijek bi bilo slatko nakon svega što sam prošla u ovih pet mjeseci, ljudi ni ne znaju koliko je to je*eno teško. Ispričavam se, ali umirala sam. Nisam u životu imala veću tremu ni strah, veći pritisak. Molila sam Boga da mi da snage i da bude sve OK. Kad se žrtvuješ, Bog to mora nagraditi. Da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Treba to organizirati. Koliko para dugujem, meč u Zaboku, meč sad. Dugujem 80.000 eura, ali vjerujem da će se isplatiti. Možeš kupiti stan za to! Uzela sam rizik i išla po ove titule, u zadnje dvije godine probali su sve napraviti da ne dođe do ovoga, ali Bog je moja snaga i to me pokretalo. Kad sam se opustila u meču, to je bilo bolje. Kad sam se budila s mišlju ‘ajme, moram vratit pare‘, baš je teško, ali zato je sad i slađe" rekla je emotivna Habazin neposredno nakon meča.

Habazin je živući primjer kako život piše nevjerojatne priče, nažalost bez oca je ostala zbog prometne nesreće još dok je bila beba, a boks je ušao u njen život nakon što je odgledala legendarnog "Rockyja" dok je jedno vrijeme osebujna boksačica provela i u samostanu. Upisala je tri fakulteta i to redom teologiju, pravo i diplomaciju. Veselimo se novim uspjesima naše najbolje boksačice!

Linker
21. travanj 2024 17:41