K1 i Boks

Ivana Habazin i dalje je pod dojmom najljepše večeri u svojoj karijeri: ‘To je Božje čudo, s Bogom mogu učiniti sve!‘

Ivana Habazin

 Goran Mehkek/CROPIX
34-godišnja Habazin sinoć je pridodala dva pojasa svojoj bogatoj kolekciji svjetskih titula

Ivana Habazin dugi niz godina jedna je od najsjajnijih zvijezda hrvatskog boksa, a njen sjaj sinoć je dobio novu dimenziju. Fantastična 34-godišnjakinja iz Zlatara pred publikom u Draženovom domu nadboksala je Mađarku Kingu Magyar, a nakon meča dva pojasa stavljena su na njena ramena.

Hrvatica je postala novom WBC-ovom svjetskom prvakinjom u super velter kategoriji, a preuzela je i status WBA privremene svjetske prvakinje u istoj težinskoj kategoriji. Habazin je ranije u karijeri držala IBF-ov pojas svjetske prvakinje u velter kategorije, a u svojoj kolekciji posjeduje i IBO pojas u srednjoj kategoriji.

Niti jedna hrvatska boksačica ne može se pohvaliti takvom kolekcijom svjetskih titula i jasno je kako je Ivana Habazin već sada debelim slovima utisnuta u povijest hrvatskog boksa. Ono što njenu sinoćnju pobjedu nad Magyar čini još specijalnom za Ivanu, jest činjenica da je do pobjede došla u Draženovom domu, dvorani nazvanoj po jednom od njenih sportskih uzora, pokojnom hrvatskom košarkašu Draženu Petroviću.

Kad se sve zbroji i oduzme, Ivana Habazin sinoć je imala vjerojatno najljepšu večer u svojoj sportskoj karijeri, a dugo će trebati da se dojmovi u potpunosti slegnu. Ivana se danas poslijepodne obratila fanovima putem svojih društvenih mreža, a itekako je vidljivo da je Hrvatica i dalje pod dojmom onog što se sinoć dogodilo u Zagrebu.

‘‘Što više gledam u ovu sliku, to više ne mogu vjerovati. 14 godina rada, odricanja, discipline, žrtve, patnje, urodile su plodom osvajanja četiri svjetska pojasa. To je Božje čudo. Hvala Mu! Hvala svima na porukama podrške, svima koji su vjerovali i vjeruju u mene. Bez Boga ne mogu učiniti ništa, s Bogom mogu učiniti sve, a upravo to se pokazalo i u ovom meču.‘‘, poručila je Habazin koja nikada ne propušta iskazati zahvalu Bogu.

Velik pritisak nabila si je Ivana uoči sinoćnjeg meča. Najavljivala je odlazak u mirovinu ako izgubi od Magyar pred domaćom publikom. Bogu hvala, Ivana je došla do pobjede i željno ćemo iščekivati nastavak njene karijere i sljedeće izazove u karijeri ove trofejne hrvatske boksačice.

Linker
21. travanj 2024 17:41