K1 i Boks

Joe Joyce o meču Usyka i Duboisa: ‘Frustriran sam što nisam bio tamo umjesto njega, mogao sam napraviti velike stvari!‘

Joe Joyce

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Pristao se boriti protiv Zhanga jer nije htio biti neaktivan dok čeka priliku za naslov

Joe Joyce je navijao za Daniela Duboisa da skine Oleksandra Usyka s trona. Da je Dubois pobijedio Ukrajinca, Joyce je znao da bi osveta za vlastiti poraz od Zhileija Zhanga u subotu navečer u Londonu organizirala tržišni domaći revanš između Duboisa i Joycea za IBF, IBO, WBA i WBO naslove u teškoj kategoriji.

Dok su svi ti čimbenici imali savršen poslovni smisao za Joycea, bivši privremeni prvak WBO-a nije mogao ne osjećati se ljutito gledajući da Dubois dobiva šansu za naslov za koji vjeruje da je trebao dobiti prije nego što je prihvatio ono što je u konačnici bilo previše riskantno od neobavezne borbe protiv Zhanga.

Joyce je nokautirao Duboisa (19-2, 18 KO) u 10. rundi njihove borbe u studenom 2020. u Londonu, ali Dubois je kasnije osvojio WBA-ovu sekundarnu krunu i pomaknuo se ispred Joycea u borbi za naslov jer je WBA bio ispred WBO u rotaciji koju su dogovorile boksačke organizacije za sankcioniranje. Usyk (21-1, 14 KO) srušio je Duboisa po jednom u osmoj i devetoj rundi i pobijedio nokautom krajem prošlog mjeseca na nogometnom stadionu u poljskom Wroclawu.

Joyce je pristao boriti se protiv Kineza Zhanga jer su WBA i IBF bili ispred WBO-a u rotaciji obaveznih izazivača, a Joyce nije želio biti neaktivan dok čeka na borbu za naslov. Zhang (25-1-1, 20 KO) je poremetio Joycea (15-1, 14 KO) tehničkim nokautom u šestoj rundi sredinom četvrtog mjeseca ove godine, ali Joyce je aktivirao klauzulu o trenutnom revanšu u svom ugovoru.

"Bilo je frustrirajuće što je tip kojeg sam uvjerljivo pobijedio dobio priliku prije mene. Ali izgubiti od Zhanga, kad sam bio tako blizu i mogao sam samo čekati i uzeti drugu priliku, bilo je to prilično teško vrijeme i lekciju koju treba naučiti.”

Joyce si je uzeo vremena prije nego što je iskoristio svoju klauzulu za revanš, ali osvajač srebrne olimpijske medalje 2016. godine shvatio je da ako se ne bi odmah ponovno borio sa Zhangom, ne bi imalo puno smisla jer će u utorak napuniti 38 godina.

"Zapravo nemam vremena pokušavati se vratiti drugim putem, pa moram. Zato što sam se u međuvremenu mogao potući. Netko se mogao boriti protiv Zhanga umjesto njega ili je Zhang mogao imati tu priliku, ali zato sam odabrao brzi revanš, da se vratim u poziciju", zaključio je.

Linker
06. svibanj 2024 02:06