K1 i Boks

Katie Taylor uoči najvećeg meča u karijeri: ‘Neuspjeh vas navede da preispitate neke stvari, a to vodi do napretka‘

Katie Taylor

 Damien Eagers/PA Images/Profimedia
Jedna od najvećih boksačica u povijesti uskoro će imati priliku osvetiti jedini poraz u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri

2023. godina zasad nije bila naročito dobra godina za Katie Taylor, jednu od najvećih, ako ne i najveću boksačicu u povijesti. Legendarna Irkinja odradila je samo jedan nastup u ovoj kalendarskoj godini, a Chantelle Cameron porazila ju je većinskom odlukom sudaca.

Taylor je prvi puta u profesionalnoj karijeri boksala na domaćem terenu, u Dublinu, ali upisala je i prvi poraz. Priliku za osvetu dobit će uskoro, točnije 25. studenog (11. mjesec). Ponovo će Taylor nastupiti u Dublinu i opet će Chantelle Cameron biti na suprotnoj strani ringa. Ulog su sve četiri velike svjetske titule (WBC, WBO, IBF, WBA) u superlakoj kategoriji, a postoje nagađanja da bi Katie Taylor mogla otići u mirovinu nakon te borbe.

37-godišnja Irkinja ostvarila je uistinu sve u svojoj karijeri. Osvojila je olimpijsko zlato još kao amaterka, a tijekom amaterske karijere pet puta je postajala svjetskom prvakinjom i šest puta europskom. U profesionalnim vodama nastavila je nizati uspjehe, a trenutno je apsolutna prvakinja svijeta u lakoj kategoriji. Teško je zamisliti što još može motivirati ovu boksačicu, ali Katie tvrdi da revanš protiv Cameron neće biti njen oproštaj od boksa.

‘‘Ne smatram da će ovo biti moj posljednji meč u karijeri, niti razmišljam o bilo kojem ishodu osim pobjede. Znam da imam još mnoštvo borbi u sebi, ali naravno da ću se umiroviti u nekom trenutku. Trenutno nemam namjeru okačiti rukavice o klin. Nije dobro razmišljati o mirovini dva tjedna uoči najveće borbe u karijeri.‘‘, poručila je Taylor za RTE Sport.

Njena protivnica Chantelle Cameron nije nimalo lak zalogaj, što je Taylor uostalom i osjetila na svojoj koži. Engleska boksačica neporažena je u svih 18 profesionalnih nastupa i apsolutna je prvakinja svijeta u superlakoj kategoriji. Jako dobar nastup pružila je Cameron u prvoj borbi protiv Taylor i da meč nije bio na irskom teritoriju, vjerojatno bi Cameron slavila jednoglasnom odlukom sudaca. Unatoč tome, Taylor vjeruje da će revanš ponuditi drukčiju priču.

‘‘Mentalno i fizički osjećam se bolje uoči ovog meča. Nisam bila svoja uoči prošlog meča. Svi su vidjeli da nisam bila u svom najboljem izdanju, a ovo je bio osjetno drukčiji trening kamp. Neuspjeh vas natjera da preispitate neke stvari i to je bio slučaj uoči ovog meča. Tu dolazi do napretka, a sada sam definitivno bolja boksačica nego sam bila prije prvog meča. Svjesna sam što je na kocki i da je ovo meč koji jednostavno moram pobijediti.‘‘, zaključak je Katie Taylor, a nema sumnje da će revanš između nje i Cameron privući velik interes boksačke javnosti.

Prva borba ponudila je pregršt uzbuđenja, a revanš bi mogao biti još i bolji.

Linker
04. svibanj 2024 01:22