K1 i Boks

‘On je možda čudovište, ali nije nedodirljiv. Nekoliko puta je završio dolje, mogu ga pobijediti‘

Artur Beterbiev

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Shvaća da je ovo borba koja je sve samo ne lagana, ali vjeruje u sebe

Callum Smith je s potaknutim i osobitim zanimanjem gledao kada je njegov zemljak Callum Johnson prije pet godina izazvao Artura Beterbieva za naslov IBF prvaka u poluteškoj kategoriji. Johnson i Smith su zajedno trenirali, prije nego što je Beterbiev pobijedio Johnsona nokautom u četvrtoj rundi u Wintrust Areni u Chicagu. Obojicu ih je trenirao Joe Gallagher u to vrijeme u Engleskoj.

Koliko god bio razočaran zbog Johnsona, Smithovo sjećanje na tu sekvencu u drugoj rundi i nokdaun koji je Beterbiev pretrpio kasno u prvoj rundi u prethodnom nastupu protiv Jeffa Pagea Jr.-a ulili su povjerenje Smithu da uđe u obračun s Beterbievim. Rusko-kanadskog boksača većina sportskih kladionica smatra velikim favoritom u odnosu na Smitha (29-1, 21 KO), ali autsajder misli da ima i više nego dovoljno šanse.

"Da, znam koliko je dobar, ali nikad ga nisam gledao i vjerovao, ‘Kako bi izgubio‘? Ili, ‘Trebat će poseban borac da ga pobijedi‘. Vidio sam ga ozlijeđenog, gubi runde. On je možda čudovište, ali nije nedodirljiv. Nekoliko puta je završio dolje, mogu ga pobijediti", izjavio je za BoxingScene.

Hoće li i uspjeti u tome, saznat ćemo noćas.

Linker
26. travanj 2024 22:30